Adressi Koulukiusaamista Vastaan

Susanne Viinamäki
Adressin tekijä

/ #103 Eläkkeelle jäänyt alakoulun opettaja sai "tuomion" oppilaidensa pahoinpitelystä!

20.03.2009 18:40

Opettajalle sakot
Potki ja töni oppilaitaan
Perjantai 20.3.2009 klo 10.48 (päivitetty klo 11.17)

Helsinkiläinen eläkkeelle jäänyt alakoulun opettaja on tuomittu Helsingin hovioikeudessa sakkoihin oppilaidensa pahoinpitelystä.

Tuomio tuli seitsemästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Oikeuden mukaan mies muun muassa väänsi oppilaitaan korvista sekä potki ja töni heitä. Uhrit olivat neljä neljäsluokkalaista poikaa.

Teot tapahtuivat vuonna 2006. Sittemmin miesopettaja on jäänyt eläkkeelle. Hän oli toiminut opettajana yli 30 vuotta.

Mies itse myönsi korvasta vetämiset ja jalalla tuuppimiset. Hänen mukaansa kaikki kuitenkin tapahtui liian äänekkäiden tai tarkkaamattomien oppilaiden ohjaamiseksi eikä pahoinpitelytarkoituksessa.

Hovioikeus tuomitsi miehen 50 päiväsakkoon, mistä tulee maksettavaa 950 euroa. Lisäksi hänen pitää maksaa kolmelle pojalle yhteensä 900 euroa korvausta kivusta ja särystä.

Aiemmin käräjäoikeus hylkäsi miehen syytteet tasan menneellä äänestyspäätöksellä. Kaksi lautamiehistä olisi tuominnut miehen, mutta äänten mentyä tasan syytetyn kannalta lievempi kanta voitti.

STT
..............................................................................

50 päiväsakkoa 10-vuotiaiden oppilaiden pahoinpitelystä, ja kolmelle pojalle YHTEENSÄ 900 euroa korvausta kivusta ja särystä = 300€/poika. Tämäkö on nyt sitä oikeutta??!! NAURETTAVAA!!

Olisi mielenkiintoista kuulla muita vastaavanlaisia tapauksia, jotka ovat tulleet päivänvaloon, miten on tuomioita luettu vai onko luettu ollenkaan?