Adressi Koulukiusaamista Vastaan

Susanne Viinamäki
Adressin tekijä

/ #105 15-vuotiaalle vankeutta 12-vuotiaan pahoinpitelystä!

25.03.2009 22:07

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, ryöstöstä, pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Tyttö joutuu maksamaan myös korvauksia yhteensä 6000 euroa.

Iltalehti kertoi tapahtuneesta viime marraskuun lopulla. Tapahtumat saivat alkunsa, kun tytöt kohtasivat hampurilaisbaarissa Helsingin Kampissa. Poliisin mukaan 12-vuotias houkuteltiin tekaistulla syyllä ulos.

Tämän jälkeen 15-vuotias oli Kampin koirapuistossa lyönyt nuorempaa tyttöä ja potkaissut tätä polvella kasvoihin. Puistosta hän oli retuuttanut 12-vuotiaan takaisin Kampin kauppakeskuksen läheisyyteen, jossa hakkaaminen oli jatkunut.

Pakotettiin nuolemaan kenkiä

Oikeus piti ihmisarvoa halventavana sitä, että 12-vuotias oli muun muassa pakotettu nuolemaan vanhemman tytön kenkiä.

- Hänen päälleen kaadettiin myös kaljaa ja hänelle yritettiin syöttää väkisin tupakkaa, komisario Pekka Seppälä Malmin poliisista kertoi Iltalehdelle marraskuussa.

15-vuotias uhkasi myös tappamisella, jos 12-vuotias kertoisi tapahtumista kenellekään. Uhkailua jatkettiin nuorten suosimassa Irc-galleriassa.

Lähes kolme tuntia kestänyt piina päättyi vasta, kun 12-vuotias pääsi asematunnelissa karkuun piinaajiltaan. Illan aikana häneltä vietiin kännykkä, kamera ja bussikortti.

15-vuotiaan kaverin todettiin syyllistyneen pahoinpitelyyn, mutta hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta, koska oikeus katsoi teon johtuneen harkitsemattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä.

http://www.iltalehti.fi/helsinki/200903250141410_hi.shtml
http://www.iltalehti.fi/helsinki/200811268646158_hi.shtml
--------------------------------------------------------------

HIENOA että tällainen tuomio luettiin, toivottavasti tämä toimii varoittavana esimerkkinä muille.. Siltikin mielestäni tuomio olisi voinut olla paljon kovempi ottaen huomioon teon vakavuuden!