Jyrkkä EI YLEn mediamaksulle!

Mikko Eronen
Lieksa

/ #14 Mediamaksu sama kuin ulostotto

24.04.2009 09:24

Nykytekniikka mahdollistaisi Ylen kanavien laittamisen esimerkiksi maksukortin taakse.

Mediamaksua ollaan puolusteltu sillä, että nykyisin "televisiota" katsotaan netissä yhä enemmän. Mutta eikös nämä ole palveluntarjoajan omia ongelmia. Jos he tarjoavat käyttäjälle mahdollisuuden katsoa ohjelmia sivustoillaan ilman minkään näköistä valvontaa, ei siitä voi käyttäjää syyttää.

Jos he haluavat maksun myös Internet-medioistaan voivat he luoda vaikka maksullisen käyttäjätunnus-järjestelmän näihin medioihin.

Internet-medioihin voisi olla myös katsomisaikaa joka tilattaisiin vaikka kännykällä. Käyttäjä lähettää viestin, paluuviestinä saisi koodin, sen laittaisi olemassa olevaan käyttäjätunnukseen ja yksi viesti antaisi tietyn ajan jolla voisi mediaa katsella YLEN-sivustoilla.

Tällainen päätösten edes harkkiminen osoittaa jo todellista edesvastuuttomuutta järjestelmien luomisessa. Jos Internet-mediasta joutuisi maksamaan nekin jotka eivät sitä edes käytä, on se sama kuin maksettaisiin

Minulla itsellä ei ole televisiota. Seuraan uutiset Internetissä, yleensä ulkomaisilta sivuilta. Katson myös muuta mediaa mutten todellakaan suomalaisten tv-yhtiöitten tarjoamana.

Minusta tällainen pakkomaksu on sama asia kuin ulosotettaisiin tuote, jota ei olla edes tilattu.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko ruotsin opiskelun olla vapaaehtoista?