Kannabis lailliseksi

Timo Lemettinen
Espoo

/ #1231 Kannabis Lailliseksi ?

19.05.2009 11:34

Quote :* Myyntiä voitaisiin valvoa, alaikäisten olisi vaikeampi hankkia kannabista.

jos kannabis laillistettaisiin ja sitä myytäisiin alkon tyylisissä valtion monopoleissa vain tietyn ikäisille (esim 18v). Helpottaisi se alaikäisten kannabiksen saantia.
Esim tällä hetkellä nuorten ei ole kovinkaan hankalaa saada alkoholia käsiinsä.

Quote :* Suuri rahasampo siirtyisi salakuljettajilta sekä rikollisjärjestöiltä valtiolle.

Ehkä näinkin.

Mutta jos en ole väärässä tällä hetkellä lääkekannabis esim maksaa 15e grammalta ja terveydellisten haittojen estämiseksi valtion pitäisi verottaa kannnabista paljon joten sen myynti hintapyörisi jossain 15-20€ tienoilla..
Katukaupassa lätkän ja budin hinta pyörii jossain 6-15€ välillä.
Kuka silloin ostaisi sitä kannabista enää sieltä valtion liikkeestä kun naapurin jaska myy sitä halvempaan hintaa vaikka se onkin laitonta.

ja tälläkin hetkellä alkoholi on laillista ja joka tapauksessa joka kylältä ja kaupungista löytyy lestipullon heittäjiä.

Rikollisjärjestöillä on varaa tiputtaa hintoja varmasti ja valtiolla ei ole tähän mahdollisuuksia koska heidän pitää miettiä terveydellisiä haittoja.

Quote :* Yhtenä tärkeimmistä lääkekäyttöä puolustavista tekijöistä voi mainita vahvojen kipulääkkeiden käytön väheneminen.

Lääkekäyttö on lääkekäyttöä ja päihdekäyttö on päihdekäyttöä.. Kannabiksella on kiistämättömästi hyötyjä lääkekäytössä ja sitä käytetään suomessakin lääkkeenä.
Mutta yhäkin päihdekäyttöä kannabiksella ei tulisi sallia.