Vanhusasiavaltuutetun viran ja toimiston perustaminen

Sirkka-Liisa Kivelä
Adressin tekijä

/ #37 UUTISET PUHUVAT VANHUSASIAVALTUUTETUN TARPEESTA

20.05.2009 21:58

Surulliset uutiset sosiaali- ja terveydenhuollon palveluksessa olleen työntekijän laajan rikollisen toiminnan vahvasta epäilystä puhuvat sen puolesta, että vanhusasiavaltuutettua todella tarvitaan maahamme. Valtuutetun on toimittava valtakunnallisella tasolla, tehtävä havaintoja nopeasti koko maan ongelmista ja tarmokkaasti toimittava iäkkäiden aseman parantamiseksi.

Jäsenemme ja ystävämme keräävät vanhusasiavaltuutetun kannattajia paperilistoihin erittäin aktiivisesti. Olen tänään avannut kotiini yhden päivän aikana tulleita listoja, joissa on ollut peräti 876 nimeä. Se on hyvä yhden päivän postin tulos. Allekirjoittajista yli puolet oli 1960- luvulla tai myöhemmin syntyneitä. Olen erittäin iloinen siitä, että keski-ikäiset ja nuoret kannattavat valtakunnallisen vanhusasiavaltuutetun viran perustamista. Täällä www-sivuillamme nuorten ja keski-ikäisten kannatus ei näy. Syynä lienee se, että kannattajien keräämisessä aktiivisia nimenomaan kerääjinä ovat seniorit. Kaikilla heillä ei ole nettiyhteyttä, joten vanha kunnon paperi on hyvä väline.

Kuten muistatte, keräämme nimiä koko kesän eli elokuun loppuun saakka. Senioriliikkeen hallitus järjestää kesällä tempauksia vanhusasiavaltuutetun tarpeen tiedottamiseksi ja kannattajien nimien keräämiseksi. Toivon, että jäsenemme eri paikkakunnilla järjestävät paikkakuntakohtaisia tempauksia tämän yhteisen asiamme edistämiseksi.

Hyvää helatorstaita ja toukokuun loppua kaikille lukijoilleni!

Sirkka-Liisa Kivelä