Kannabis lailliseksi

Noora Kaivola
Oulu

/ #1240

10.06.2009 14:14

Joo, kyllä minäkin ennemmin katselisin vanhempia, jotka ovat tötsyt vetäneet kuin pullollisen viinaa. Olen sitä mieltä, että kannabis ei todellakaan ople vaarallisempaa kuin alkoholi ja tupakka tahi kahvi, päinvastoin. Jos todellakin hyvä asia saadaan läpi, ihmiset jotka pössyttelevät saisivat laillista ja puhdasta tavaraa, eikä tarvitse miettiä, mitäköhän tässä tällä kertaa on.

Kotikasvatuksesta ei ole mitään haittaa, jos sitä tosiaan kasvattelee omaan käyttöön. Ajatelkaas pontikankeittelijöitä, moniko epäonnistuu prosessissa ja sokeuttaa tahi jopa tappaa muita myrkyllään?

Jokaisella on järkeä sen verran päässään, että tietää, milloin ja miten mitäkin päihdettä käyttää, ja miten käyttäminen vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Tuskin järkevä ihminen hyppää auton rattiin humalassa, miksi sitten siis pilvessäkään?

Itse en silti pössyttelisi, jos olisi pieniä lapsia. Päihteiden käyttöä ei tarvitse opettaa pienestä saakka lapsille, miten onkaan tupakan kanssa käynyt? Tupakoivien lapset aloittavat polttamisen herkemmin kuin tupakoimattomien. Tässäkin silti oma järki käyttöön. Valistusta myös perheen sisällä, ei vain kouluissa!

Tuskin Suomessa kannabiksen käyttö lisääntyisi, vaikka se laillistettaisiinkin. Tai sitten lisääntyisi, mutta kovempien aineiden käyttö vähenisi. Toki kannabiksen ostoikäraja saisi olla sama kuin alkoholilla ja tupakallakin, tai hieman alhaisempi. Mutta ei ihan joka nappulan tarpeisiin. Lääkekäyttöön kannabis tulisi laillistaa välittömästi!

Mahdoin tässä vain toistaa kaiken, mitä muutkin täällä ovat kirjoittaneet, mutta en voinut ja malttanut olla ilmaisematta mielipidettäni!

Hyvällä asialla olet adressin kirjoittaja, toivottavasti asia saadaan joskus vielä läpi! =)