Adressi maahanmuuton hillitsemisen puolesta

Zapa2

/ #19 Re:

22.08.2015 15:50

#2: Sleepyfacts -  

 Nämä laskemasi summat ovat vain pienen pieni osa näiden tulijoiden kuluista ja nuo käsittävät vain turvapaikanhakijoille maksettavat rahat. Nuokin luvut ovat pielessä sillä,

"Vuonna 2015 vastaanottorahan määrä kuukaudessa on yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 316,07 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 92,64 euroa. Muilla yli 18-vuotiailla tuki on kuukaudessa 267,02 €, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 76,29 euroa. Perheensä kanssa asuvalla lapsella määrä kuukautta kohden on 201,63 euroa, ateriapalvelut tarjoavassa vastaanottokeskuksessa 59,94 euroa."

Lisäksi on ymmärrettävä, että heidän majoittaminen maksaa yhteiskunnalle (paikasta riippuen suuruus) ja heille järjestetään erilaisia palveluja vastaanottokeskuksissa, kuten kielen opetusta, työhön ja kulttuuriin opastamista, sekä erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Heitä viedään esim. kaupungille muutaman kerran viikossa bussikyydillä. Myös tietysti itse hakemusprosessi maksaa yhteiskunnalle.

Kun varsinainen turvapaikkapäätös tulee, siitäkin aiheutuu Suomelle kuluja: kielteisen päätöksen saanut saa 100-1000€ uusimman (heinäkuussa tulleen asetuksen mukaan). Mm. Somalit,Irakilaiset ja Afganistanilaiset saavat tuon 1000€. Jos turvapaikanhakija valittaa kielteisestä päätöksestä hallinto-oikeuteen, se maksaa. Hän voi tämän jälkeen valittaa myös korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka kustantaa lisää.

Jos turvapaikanhakija saa myönteisen vastauksen, sitten tämä saa mm. kotouttamistukea, joka on alle 7-vuotiaille 7200€ ja yli 7-vuotiaille 2300€. Perhe saa siis helposti päälle 20 000€ käteen. Tämän lisäksi valtio kustantaa maahanmuuttajan vuokrat, sähköt,vedet, jopa vakuutusmaksuja ja autoja, bensalipukkeita. Näitä saa perusteettoman helposti 3vuoden ajan, sillä kunta pumppaa näin rahaa omiin yrityksiinsä, sillä valtio maksaa kaikki maahanmuuttajasta aiheutuneet kulut ensimmäisen 3 vuoden aikana. Näistä väärinkäytöksistä jäi kiinni mm. Lieksa, jonka sosiaalitoimen johtajana Soile Syrjäläinen.

Maahanmuuton kustannuksiin voitaneen laskea myös järkyttävä määrä erilaisia virkamiehiä, vähemmistövaltuutettuja ja tulkkeja. Lisäksi yliedustus rikollisuudessa, niiden oikeudenkäyntikulut ja korvaukset, jotka yhteiskunta maksaa, kun henkilöllä ei yksinkertaisesti ole varaa. Päivääkään ei ole välttämättä tehty töitä ja koko elämä perustuu sosiaalitukien varassa roikkumiseen. On kuitenkin erotettava tietyt ryhmät toisistaan. Ei siis voida niputtaa koko maahanmuuttoa yhdeksi köntiksi. Todistetusti Somaliasta tulleet ovatkin olleet suurin menoerä näistä ryhmistä. Työllisyysaste 13.2% ja edustus rikoksissa suhteessa ryhmän kokoon, ei ole kaunista katseltavaa.