Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista

Sivistynyt kansalainen

/ #134 Re: Olkiluoto Konkurssiin

23.09.2011 21:01

#131: - Olkiluoto Konkurssiin

64% energiasta merien lämmitykseen, perustelu? tuottaa monin kymmen, ellei sataertaisia energiamääriä verrattuna muihin energiantuotanto tapoihin.


Uraania löytyy suomesta paljon ja radonia, joten olisin ennemminkin huolissani luonnollisista esiintymistä. Kuka on todistanut uraanimalmin luohimisen aiheuttavan mitään mitä mainistet? Suomen maaperässä on paljon radonia mikä aiheuttaa Beta-säteilyn vuoksi keuhkosyöpää ja 1000kertaistaa tupakoinnin vauriot(jos siis tupakoit ja asut talossa johon pääsee radonia). Sinä olet taas yksi näistä vauhkoajista joka ei tiedä mistään yhtään mitään.

 

EI OLE YKSINKERTAISESTI KEINOA TYYDYTTÄÄ MEIDÄN ENERGIANTARVETTA ILMAN YDINVOIMAA. Se on joko ydivoima tai kivikausi vai jaetaanko sähköä jokatoiselle?

 

Ps. fissio- ja fuusioreaktiot ovat molemmat ydinreaktioita joilla tehdään ydinvoimaa tulevaisuudessa. Kannattaa perehtyä tuohon fissioreaktiolla tuotettuun energiaan ennenkuin puhut ydinvoiman kiellosta. Naurettavaa edes kuvitella kattavansa jotakin promilleja enemmän sähköntarpeesta tuuli- tai vesivoimalla taikka jollain turpeella. Jos olisit asioita opiskellut, niin tietäisit vähän mistä puhut ja mistä energiamääristä puhutaan.