Lentoasemalla työskentelevien työmatkojen puolesta

järkyttävää.

/ #39

12.09.2015 19:51

 Jos hommat ja linja toimisivat  käytännössä niin ehkä olisin jopa hyötynyt Mellunmäestä matkustavana, mutta ainakin vielä takkuaa ja pahasti. Ensinnäkin uusi poikittaislinja 560 on todella usein myöhässä joka aiheuttaa Malmilla junasta myöhästymisen, ja seuraavaa junaa venaillaankin sitten sen 10min. Noh se olisi vielä fine, mutta kun siihen lisää vuorojen peruuntumisen, missä tapauksessa odotusaika Malmilla onkin yhtäkkiä 20min, alkaa jo todella ottaa päähän.

Kun kentälle VIHDOIN pääsee on sieltä vielä melkein 5minuutin matka ylös bunkkerista ulkoilmaan ja shuttlebussien suht harva vuoroväli. Lisäksi ihmisten pakkautuminen shuttleen ja pois vie jäätävästi aikaa, sillä tilaa matkalaukuille ei ole, eikä voi kellekään tulla yllätyksenä, että ne matkalaukut sieltä asemalta on kentälle asti saatava. Miksi kuljetukseen ei voi käyttää seisomabussia ( sellaisia, joilla viedään ihmisiä koneisiinkin), kun se nopeuttaisi siirtymistä hurjasti? Matka junasta ulos astumisesta ja leimauslaitteelle on parhaimmillaan vienyt n. 20min vaikka matkaa on vain hieman alle kilometri!! Kävely tietysti onnistuu junalta, mutta se ottaa päähän ensinnäkin laajojen työmaiden takia, ja siksi, että hirveessä kiireessä pitää kävellä ja hikoilla, ja sitten pitäisi olla töissä heti edustavana. Ei näin!

Lisäksi ennen paljon 615 linjaa käyttäneenä ottaa päähän että bussi jättää matkustajia pysäkille jo Sörnäisten kohdalla, koska bussi on jo täysi. Sehän kertoo täysin siitä, että vuoroja on liian vähän!! Jos huhut pitävät paikkaansa ja lippujen hinnat nousevat entisestään , niin se vasta onkin järkyttävää. Todella paljon olisi petrattavaa ja toivon että HSL alkaisi kuuntelemaan enemmän meitä matkustajia. Tuskin kuskeillakaan on mukava ajella näitä linjoja...