Teemu Mäki pois professorin virasta

Ari Anttila
Adressin tekijä

/ #4

16.08.2009 17:52

Tässäpä vielä täydennysajatuksia Richardilta. Aiheesta on kuulema ollut käynnissä keskustelu Hesarin nettisivuilla, Tyrvään kirkon uusista maalauksista käytävän kskustelun alla. Hesari sulki koko keskustelun, lieneekö säikähtänyt Mäen saamaa kritiikkiä, koska Hesarihan on Mäkeä aina ylistänyt. Kertoo sen lehden tasosta.

"Mäestä olemme aika lailla yhtä mieltä, ilmeisesti. En itsekään ymmärrä, miksi ihminen, jonka teokset ja teot viestivät aikamoista mielen järkkymistä, laitetaan vastuupaikalle opettamaan toisia? Olisi kiva saada esille ne tahot, jotka tämän päätöksen takana olivat, eli ketkä poliitikot esimerkiksi äänestivät puolesta? Täytyihän Taideteollisen korkeakoulunkin johtokunnassa poliitikkoja olla.

Ja nyt kun tulee tämä Aalto-yliopisto, minne Mäenkin virka siirtyy, se kasvattaa ongelman aivan suunnattomiin mittoihin. Ei tarvita kuin yksi tiedonjyvä ulkomaiden medioille, niin Mäen kauhuteot nostetaan taas esille. Samalla saavat julkisuutta kissaparan tappamisen lisäksi myös Mäen videoinstallaatio, jossa hän uneksii naivansa isoäitiään silmään (onneksi ei toteutettu!), sekä Oulussa pidetty näyttely nimellä "Why socialism is necessary." Näin viedään erinomaista Suomi-kuvaa maailmalle...

Uusi Aalto-yliopisto mainostaa olevansa innovaatioyliopisto. Pitämällä Mäen kaltaisen ihmsien professorin virassa Aalto-yliopisto samalla viestittää maailmalle, että suomalaisten parhaita innovaatioita on tappaa kissa tylpällä kirveellä, masturboida kuolevan päälle ja videoida koko juttu. Siinäpä suomalainen innovaatio. Jos ulkomaan mediat kiinnostuvat, koko Aalto-yliopiston maine on pilalla, eikä tästä ikinä muutu. Olisiko kenties viisaampaa hankkiutua professorista eroon?"