Pyhämaan koulun toiminnan pitää jatkua JA SE JATKUU!

Kari Aalto
Adressin tekijä

/ #4 Kaupunki saa kiusata pienempiään...?

10.10.2009 08:50


Iiri, teit hyviä kysymyksiä...

En tiedä, kuka tämän kyläkoulujen lakkautus -villityksen on pannut alulle ja kuka sitä ajaa. Yksi selitys mielestäni on "out sight, out of mind" eli päättäjien on "helppo" (no, tässä meidän tapauksessa tietysti kaikkea muuta kuin helppo...) sulkea "syrjäkylien" (meistä pyhämaalaista Uusikaupunki on syrjässä) kouluja, kun he harvemmin joutuvat kasvotusten näiden kylien asukkaiden kanssa. Samalla he voivat lehdissä "osoittaa", miten tarmokkaasti he säästävät ja "kehittävät" keskustan kouluja. Pienempiä saa näin kiusata oikein porukalla.

Tämä jos jokin on koulukiusaamista oikein suuressa mittakaavassa!

Haluan tehdä selväksi, että TÄMÄ TAISTELU EI OLE TURHA. Me emme tee tätä työtä hävitäksemme, sen verran paljon tästä on huolta ja vaivaa. Me ansaitsemme palkkamme ja se on Pyhämaan koulun ja Pyhämaan kylän säilyminen ja kehittyminen!

JA KYLLÄ, näitä taisteluja on voitettu ennenkin. Juuri viime maanantaina teki Lopen kunnanvaltuusto hylkäävän päätöksen kouluverkkouudistyksen kohdalla. Sama konsultti kuin laati Uudenkaupunginkin "uudistusesityksen" oli laatinut Lopelle vastaavan.

Lopella oppilasmäärien ennustettiin selvästi kohoavan - mutta konsultti päätyi 4 koulun lakkauttamiseen (!!!). Ehkä olen väärässä, mutta tämä kuulostaa samalta kuin vaalit Neuvostoliitossa - tulokset ovat valmiina jo ennen äänestystä (tai selvityksen tekoa). No, eipä asia tietenkään voi niin olla, eihän?