Adressi Hajalan, Pajulan ja Teijon koulujen säilyttämiseksi

terve koulu

/ #42

02.11.2015 14:15

Pitäisi tutkia ensin,mitä säästöjä pienten kouljen sulkemisessa todellisuudessa on.Pienessä yhteisössä koulun henkilökunta tuntee lapset ja perheet ja on yhteistoiminnassa kylän kanssa.Pystytään huolehtimaan esim.erityistä tukea tarvitsevien lasten hyvinvoinnista paremmin  jatkuvalla tuella päivittäin muun opetuksen ohessa.Nähdään heti muutkin ongelmat ja voidaan tarttua heti ongelmiin.Oppilaat ovat yhtä perhettä koko koulun kanssa.Pienen koulun joustavuus monessa asiassa säästää monessa asiassa.Onko otettu huomioon miten koulutoimikunta ja muut vanhemmat talkoilla säästävät vuosittain .Kyläkoulu on kaikkien meidän oma koulu.Oppilaat käyvät perinteistä koulua jota monen lapset vanhemmat ja isövanhemmat ovat käyneet.

Muuttuvassa yhteiskunnassa tärkeää säästää myös vanhaa ja hyvin toimivaa.

Rekijoen lopetus esim,lopetettiin vain lopettamisen takia.Nyt on hankaluuksia Hiiden koulussa tilojen ja kuljetusten suhteen .Uusi terve rakennus on tyhjillään, OTETAANKO ENSIN OPPIA TÄSTA JA  SELVÄÄ VAIKUTUKSISTA VUOSIEN AIKANA.

Tämä kaikki koskee myös päiväkotia Hajalassa ,Lapset ovat samassa talossa ja näkevät päivittäin koulun toimintaa ja isompia sisaaruksiian. Täällä kasvatetaan vauvasta yläkouluun.Niin fyysinen ja henkinen ilmapiiri on tuttua ja turvallista.

Pienet koulut ovat myös kylän keskus.Yhdistykset toimivat ja pidetään kokouksia.Yhdistykset myös järjejtävät koulun kanssa toimintaa koulun ja päiväkodin hyväksi.

Opetus on laadukasta ja oppilaat pärjäävät yhtä hyvin yläkoulussa ja elämässään.He ovat innostuneita ja sosiaalisia auttavaisia tuulevaisuuden kansalaisia.