Vantaan suunnittelemat varhaiskasvatuksen leikkaukset peruttava


Vieras

/ #4

11.11.2015 19:23

Äitinä ja hoitajana.. En voi ymmärtää ryhmäkokojen kasvattamista vedoten säästöihin.. Onko säästöä todella se että nyt säästetään, mutta seurauksista maksetaan myöhemmin..?

Kuinka paljon voidaan vielä lasten turvallisuutta riskeerata?
Nytkin on monia päiviä, kun päivät on selviytymistä; ettei kukaan karkaa, ketään ei satuteta, kukaan ei satuta.. Ja samalla tulisi olla yksilöllistä aikaa jokaiselle lapselle, edes pieni henkilökohtainen huomio jokaiselle..
Usein päivien päätteeksi henkisesti väsyneenä tulee miettineeksi että kuinka monta sitä tänään unohti huomioida, kun aika ei riitä..
Entäs kun sijaisia on nykyäänkin hankala saada.. Eli päiviä vedetään vajaalla miehityksillä usein. Mitenkähän käy kun ryhmiä kasvattaa ja aikusten poissaolot lisääntyvät (taudit jyllää vielä tehokkaammin).

Haluaisitko sinä, että sinun lapsesi viettää kokonaisen päivän ilman aikuisen hellää yksityistä huomiota, syliä, koko pitkän hoitopäivän? En minäkään.. Siksi nämä säästöt ovat naurettavia!

Lapsilla tulisi olla turvallinen ja pidetty olo koko päiväkotiuran. Niistä kasaantuu elämään reppuun hyvät eväät.

Kuinka paljon voidaan hoitajien nahkasta vielä repiä? Ei liene sattumaan, että hoitoalalta kouluttautuu niin paljon ihmisiä muihin töihin..?