Vantaan suunnittelemat varhaiskasvatuksen leikkaukset peruttava

Koko

/ #30

12.11.2015 10:04

Ymmärrän tuon 20h/vko rajauksen mutta en suurempia ryhmiä. 20h/vko rajaus on sinänsä hyvä koska nyt jo moni käyttää päivähoitoa lapseklensa säilytyspaikkana. Monesti vanhemmat sanivat että esim. äitillä on vauva kotona ei voi hoitaa isompaa kotona. Miksi niitä lapsia tehdään jos ei niitä itse kyetä hoitamaan, joo ja tiedän että on poikkeuksia ja ne pitääkin katsoa erikseen mutta lähtökohtaisesti tarjottaisiin vain tuo 20h/vko siinä kerkee hoitamaan omia asioitaan jos on tarve.

Vantaa tulee tekemään virheen ryhmäkoon kasvattamisessa koska tällähetkelläkin on pulaa pätevistä opettajista. Lastenhoitajat/ lähihoitajat tekevät opettajan sijaisuuksia eoäpätevänä. Tiedän yhdenkin päiväkodin jossa kahdessa ryhmässä 6työntekijästä on 0pätevää opettajaa. Ei kukaan tule ottamaan pedakogista vastuuta 32lapsesta yksin. Ei enään riitä opettajan kädet sellaiseen. Pitäisiköhän ensin saada varhaiskasvatushenkilöstö kuntoon, eikös Sole Askola-. . syksyllä Vantaan sanomissa kirjoittanut että on pulaa pätevistä opettajista, nämä säästötkö vähentää sitä?

Uskon että moni Vantaan kaupungilla oleva varhaisnasvatuksen ammattilainen tulee vaihtamaan työpaikkaa toiseen kuntaan jos nämä suuret ryhmät toteutuvat.