Haagalaiset haluavat pitää suoran yhteyden ytimeen!

Tuula Laakso

/ #1 Äly hoi, päättäjät...

19.11.2015 23:55

Hyviä perusteluita Tuula Iivonen kirjannut adressiin! Hienoa!

Pakko lisätä vielä omia mietintöjä..

Käsitykseni mukaan siis tämä kaavailtu uudistus poistaisi kokonaan kaikki suorat yhteydet Helsingin Rautatieasemalle etelä- ja pohjois-haagalaisilta joukkoliikenteen käyttäjiltä!! (Lukuunottamatta Lassilan ja Huopalahden asemien läheisyydessä asuvia)

Tokihan voi vaihtaa esim. Kuusitiellä tai Ruskeasuolla. Onko siellä kummassakin katetut linja-autopysäkit? Ja jos on, niin montako sateensuojaan mahtuisi? Suomen sää varsin kosteaa vuodenaikaan katsomatta...

Miten tämä suunnitelma parantaisi matkustajien kannalta mukavuutta? Ja miten se varsinkin kaukojunilla meneviä/tulevia palvelee? Matkatavaroiden kanssa vaihto olisi melko epämiellyttävää. Tietenkin liikuntarajoitteisilla, lapsilla, yms. myös omat haasteensa jo vaihdon turvallisuudessa jne.  Puhumattakaan päivittäisestä työmatkaliikenteestä, heillä joiden työpaikka esim. pääradan varressa... Melko hankalaksi muuttuisi katsantokulmastani ainakin vaihtaminen juna-yhteyksiin.

Itse siis joukkoliikenteen välineitä, Z-junaa ja linja-autoa, käytän lapsuuden kotikulmilleni piipahtaessani täältä Lahdesta. Eli en kärsisi päivittäin, mutta varmasti vaikuttaa monen ihmisen arkeenkin tuo muutos. Ja tuskin positiivisesti =(

Säästäkäähän nyt edes yksi yhteys, joka ei mene Kamppiin vaan Mannerheimintietä Elielin aukiolle!!! Ei sen luulisi olevan edes mahdoton toive.