Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1615 Kaikilla se ei pysy hanskassa

05.02.2010 21:58

"Hollantilaiselta kannabis-kahvilalta penätään miljoonasakkoja
julkaistu tänään klo 20:19
Hollannin syyttäjäviranomaiset vaativat paikalliselta kannabis-kahvilan pitäjältä noin 28 miljoonan euron sakkoja huumemääräysten rikkomisesta. Kahvilanpitäjän lisäksi syytteessä on 15 muuta henkilöä.

Checkpoint-kahvilan pitäjää vaaditaan maksamaan jättisakot. Lisäksi hänelle vaaditaan puolentoista vuoden vankeusrangaistusta.

Lisäksi syytteessä on 15 muuta ihmistä, jotka ovat kahvilan työntekijöitä tai kannabiksen välittäjiä. Heitä syytetään huumeiden maahantuonnista ja kuulumisesta rikollisorganisaation. Heille vaadittavat rangaistukset vaihtelevat neljän kuukauden yhdyskuntapalvelusta vuoden vankeusrangaistukseen.

Poliisit saivat haltuunsa Belgian rajan tuntumassa Terneuzenissa sijaitsevassa Checkpoint-kahvilassa yli 200 kiloa kannabista. Hollanin lakien mukaan huumekahviloilla saa olla hallussaan enintään 500 grammaa kannabista kerrallaan.

Checkpoint ehti palvella noin 3 000:ta asiakasta päivässä, ennen kuin viranomaiset sulkivat kahvilan toukokuussa 2008. Suurin osa asiakkaista oli ranskalaisia ja belgialaisia.

Hollannin lakien mukaan kannabis on periaatteessa laiton aine. Kannabiksen hallussapito ja käyttäminen ei kuitenkaan ole laitonta, jos määrä on alle viisi grammaa. Kannabiksen viljely ja laajamittainen jälleenmyynti ovat edelleen laittomia.

AFP"

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

3000 asiakasta päivässä ja suurin osa "huumeturisteja! Laiton hyöty on siis ollut varovasti noin 30.000 euroa päivässä ja 10.950.000 euroa vuodessa! Montako muuta kuppilaa on järjestäytyneen rikollisuuden hallussa?
Tuomiona 28.000.000 euroa sakkoa kuulustaa kovalta, mutta kolmen vuoden tuotto varovastikin olisi 5.000.000 euroa enemmän. Toki muutaman miljoonan arvoinen kannabismenetys tasaa tilejä ja juttu toimii hyvänä varoituksena holtittomalle kannabismyönteisyydelle.