Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1697 Tänään taas huumeita otsikoissa

16.03.2010 12:07

“Huumeista epäillyn pako päättyi penkkaan Lahdessa
16.3.2010 8:34
A A
STT
LAHTI. Ylinopeutta painelleen ja ilmeisesti huumeissa ajaneen miehen pako päättyi lumipenkkaan Lahden Villähteellä tiistain vastaisena yönä.
Takaa-ajo alkoi puolen yön jälkeen, kun poliisipartio vaati henkilöauton kuljettajaa pysähtymään Lahden Liipolassa. Kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkejä, vaan kaasutti Kerinkallion ja Saksalan kautta Villähteentielle. Pakenijaa seurannut poliisipartio mittasi pakenijan nopeudeksi pahimmillaan jopa 150 kilometriä tunnissa. Alueella on 50–60 kilometrin nopeusrajoitus. Teillä ei onneksi ollut muuta liikennettä.
Heinämaantien risteyksessä pakoauto karkasi kuskin hallinnasta keskikorokkeen yli lumipenkkaan. Kuljettaja pakeni vielä paikalta jalan, mutta poliisi nappasi hänet pian kiinni.
Auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi toinen mies ja kaksi naista. Kaikki selvisivät hurjasta paosta ja äkkipysähdyksestä mustelmilla.
Poliisi epäilee autoa kuljettanutta 33-vuotiasta lahtelaismiestä huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.”


”Designhuume yleistynyt pääkaupunkiseudulla
16.3.2010 7:00
A A
Kirjoittaja on uutistoimituksen toimittaja.
Lasse Kerkelä
HELSINGIN SANOMAT
Kuolleista huumeidenkäyttäjistä on löytynyt ruumiinavauksissa suuria määriä uutta ja vaarallista designhuumetta MDPV:tä. Sen käyttö on yleistynyt voimakkaasti vuoden aikana varsinkin pääkaupunkiseudulla.
Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitoksen johtaja, professori Erkki Vuori pitää mahdollisena, että MDPV on jo vienyt hengen joiltakin käyttäjiltä Suomessa.
Myös huumeidenkäyttäjien keskuudessa liikkuu tietoja tai huhuja MDPV-kuolemista.
"Muutamien vainajien ruumiinavauksissa on viime kuukausina löytynyt niin suuria määriä MDPV:tä, että se on voinut aiheuttaa heidän kuolemansa. Oikeuslääkärit eivät ole vielä saaneet valmiiksi kuolintodistuksia, joten varmuutta kuolinsyystä ei toistaiseksi ole", Vuori kertoo.
MDPV:tä on ollut Suomen markkinoilla vasta runsaan vuoden. Helsingin huumepoliisin rikoskomisario Petri Rainiala kertoo, että sen käyttö yleistyy kiihtyvällä vauhdilla.
MDPV eli metyleenidioksipyrovaleroni on valkoista jauhetta, jota käytetään suun kautta, nuuskaamalla, polttamalla tai piikittämällä suoneen.
Aineen vaikutus muistuttaa jossain määrin amfetamiinia ja kokaiinia.
Stop Huumeille -yhdistyksen mukaan käyttäjät ovat kertoneet MDPV:n aiheuttavan huomattavasti enemmän haittoja ja ongelmia kuin amfetamiini.”

”Tupakkayhtiö yrittää estää tupakkalain hyväksymisen poikkeuksellisin keinoin
16.3.2010 4:07
A A
Kirjoittaja on politiikan toimittaja.
Juha-Pekka Raeste
HELSINGIN SANOMAT
Amerikkalainen tupakkayhtiö Philip Morris yrittää estää uuden tupakkalain hyväksymisen poikkeuksellisin keinoin.
Yhtiö lähetti marraskuussa 2009 oikeuskanslerille kantelun sosiaali- ja terveysministeriön menettelystä tupakkalain valmistelussa.
Kantelussa Philip Morris pyysi oikeuskansleria esittämään, että tasavallan presidentti ei vahvista uutta tupakkalakia, jos eduskunta sen hyväksyy.
Tupakkalakiesitys on eduskunnan perustuslakivaliokunnan arvioitavana.
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) sanoi maanantaina, että sihteeristön luonnos asiasta valmistuu ennen pääsiäistaukoa. Sasin mukaan valiokunta päättää linjauksistaan tämän kevään aikana.
Kiistan ytimenä on tupakan myynnin tulevaisuus elinkeinona. Tupakoinnin vähentämiseksi annetun lain esityksessä todetaan selväsanaisesti, että lain tarkoituksena on tupakoinnin poistaminen.
Philip Morrisin mukaan tätä linjausta ei tuotu esille raportissa, jossa asianosaisilta pyydettiin lausuntoja.
Nykyisen lain mukaan tavoitteena on tupakoinnin vähentäminen.
Philip Morris moittii ministeriötä myös valmistelun puutteellisuudesta. Yhtiö toteaa hallituksen lakiesityksen olevan perustuslain ja EU-oikeuden vastaista.
Yksi keskeinen argumentti koskee ns. esilläpitokieltoa.
Tupakkayhtiön mielestä esilläpitokieltoa ei voi sallia, koska kokemukset muista maista osoittavat, että kiellolla "ei ole ollut mitään vaikutusta nuorten tupakointiin tai tupakoinnin terveysvaikutuksiin yleensä".
Tämä hyödytön kielto loukkaa Philip Morrisin mielestä omaisuuden suojaa. Yhtiön tavaramerkkejä ei voi hyödyntää, jos asiakkaat eivät näe niitä. Kilpailijoidenkaan merkkejä ei näe, ja se on toimialalle haitallista.
Philip Morris haastoi viime viikolla Norjan valtion oikeuteen.
Kiistan kohteena Norjassa on yrittämisen ja ilmaisunvapauden ja hengen ja terveyden turvaamisen välinen ristiriita.
Viime syksynä Philip Morris haastoi Irlannin valtion oikeuteen. Kanne koskee esilläpitokieltoa, joka tuli Irlannissa voimaan heinäkuussa 2009.

Lisää aiheesta tiistain Helsingin Sanomissa. ”

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pöllyssä ajelu on usein vain yksi oheisrikos vakavampien juttujen seassa, kuten Lahden hurjastelujutussakin. Mies pisti kaiken likoon välttääkseen kiinnijäämisen - järjetöntä ja vankeutta on tulossa!

Sitten designhuumeet pukkaa markkinoille ja pitää poliiseja virkeinä. Eivät kerkee enää täydellä tarmolla kotikasvattajienkaan kimppuun. Pitäisikö koko homma siirtää sossutädeille? Voimankäyttövälineitä vaan jakoon kodinturvajoukoille, niin pääsevät ojentamaan kansalaistottelemattomia!

Voi mikä itku miljardööri-tupakkapökäletehtailla on tupakan loppumista tavoittelevista lakiuudistuksista. Tässäkin maassa päättäjät ajattelevat kansalaistensa parasta - ja välillä omaansakin. Lahjonta on kuitenkin olematonta tai siedettävissä rajoissa. Niin on kannabismikin. Molempia kitketään pois yhteiskunnasta varsin mallikkaalla lainsäädännöllä, rangaistuskäytännöllä ja rangaistusten toimeenpanolla. Ei ole olemassa edes kuolemantuomiota. Suomi on hieno maa - perkele!