Rikkurit ulos satamista

ta j
Salo

/ #3 Toinen rikkurin määritelmä

18.03.2010 19:45

Miten määritellään rikkuri?

Eikös se mene niin, että jos liitto menee lakkoon, se tarkoittaa, että liiton alla olevat työntekijät menee lakkoon. Silloin, jos liittoon kuuluva
henkilö tekee töitä, hän on "rikkuri", koska ei noudata liiton sääntöjä. Jos taas ulkopuolinen henkilö menee lakkoon eikä ole liittoon missään sidoksissa, niin sillä ei ole mitään merkitystä.

On työntekijällä oikeus lakkoilla ilman pelkoa työpaikan menetystä, mutta ei ole oikeutta estää muita tekemästä työtä. Mistä lähtien työntekijät ylipäätään ovat omistaneet työpaikan ja siellä olevan kaluston?

Lienee aika selvää, että ahtaajat eivät saa tätä haluamaansa työttömyysbonusta, sillä silloin sitä oltaisiin joka alalla kinumassa. Miksi ei se 500pv ansiosidonnainen riitä? Lienee myöskin selvää, että kun venäläiset saavat omat satamat ja logistiikkansa kuntoon, silloin ei auta Suomessa edes ilmainen työvoima. Kyllä maailmalta löytyy kavereita, jotka tekevät kaiken halvemmalla, tehokkaammin ja motivoituneemmin. Se on globaali rakennemuutos, joka valuttaa meidän elintason kehittyviin maihin.

Ammattiliitot ovat monopolisoineet työsuoritteiden hinnat.