Rikkurit ulos satamista

Mika Mallenius
VAlko

/ #10 Voi POJAT!!!

19.03.2010 00:34

Ensinnäkin tahtoisin sanoa, lakkoiltu on kautta aikain, jos joku ei tahdo muistaa. Kuka muistaa ne päivät vielä kun lauantai oli normaali työpäivä? Työnantajat kautta linjan yrittävät ja joksenkin ovat onnistuneet lannistamaan suomalaisia työntekijöitä. Kun firmoilla menee hyvin, panee osakkeen omistajat ja yritysjohtajat rahoja kiireellä taskuun, kun taas menee huonosti, potkitaan perheellisiä perseelle ja erotetaan ne, jotka jokunen vuosi sitten pani pomojen taskut pullottamaan rahasta. Ei ahtaajien irtisanomisaika ole sen kummoisempi kuin muidenkaan.
Satamissa työskentelee paljon ihmisiä joilla on kymmenien vuosien työhistoria ja jotka ovat alansa ammattilaisia. Saman kaltaisia ammatteja joissa työ opitaan työmaalla, edustaa omaa ammattiryhmäänsä. Tämän ammattiryhmän vanhimmat työtekijät ei tule työllistymään samalla tavalla kun, esim. timpurit, sähkömiehet, kaupan kassat, jne. jne.
Ne, jotka tällä hetkelläkin rikkureiksi ovat ryhtyneet, edustavat todennäköisesti samaa ammattiryhmää, niin miksi kaivaa syvempää monttua oman perseensä alta? Ymmärrän, että ruoka on jostain saatava, mutta EI sentään naapurin pöydästä. Tilaisuus tekee varkaan, joten mikä on RIKKURI?
Ja työttömälle kommentti: Tervetuloa satamaan tilapäistyöntekijäksi, teitä tarvitaan ja ehkä sinustakin tulee jonain päivänä vakituinen AHTAAJA!