Säilyttäkää Tampereen klassillinen koulu

Jouni Suonsivu
Tampere

/ #4 Päättäjien yhteystietoja

25.03.2010 12:05

Apulaispormestari Perttu Pesä vastaa mm. toisen asteen koulutuksesta, kun taas apulaispormestari Kristiina Järvelän toimivaltaan sisältyy mm. perusopetus. Molemmat apulaispormestarit ovat omien vastuualojensa lautakuntien puheenjohtajia. Kummankin lautakunnan nettisivulta löytyvät myös varapuheenjohtajien ja jäsenten yhteystiedot.

Sivistys-ja elämänlaatupalvelujen lautakunta 2009-2010:

http://palvelut.tampere.fi/luoti/toimielinjulkinen.php?id=023

Puheenjohtaja Perttu Pesä
perttu.pesa@tampere.fi ja puhelin 050 587 6200

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta 2009-2010:

http://palvelut.tampere.fi/luoti/toimielinjulkinen.php?id=020

Puheenjohtaja Kristiina Järvelä
kristiina.jarvela@tampere.fi ja työpuhelin 040 800 4678

Kehotan rohkeasti ottamaan yllä esiteltyihin päättäjiin (ja muihin lautakuntien jäseniin) yhteyttä ja tiedustamaan heiltä perusteita klassillisen koulun lopettamiselle sekä tarkistamaan päätöksen järkeväksi, ts. säilyttämään hyväksi todetun ja suositun koulun.

Sanonnan mukaisesti "johan sen näkee sokea Reettakin", että klassillinen koulu on tarpeen - ja kun nykyään perustellaan asioita kuin asioita miltei vain kilpailusyillä - todettakoon siis, että klassillinen koulu on myös kilpailuvaltti: tällaista saa Suomessa hakea, mutta Tampereella toistaiseksi on. Päättäjistämme huolimatta.

Niinpä lopputulema on: miksi sokea Reetta näkee, mutta Tampereen koulutusasioista päättävät eivät näe. Tässä näkemiskysymyksessä me, aktiiviset ja asian ymmärtävät kansalaiset, voimme ja meidän on syytä auttaa päättäjiämme näkemään sähköpostin ja puhelimen välityksellä.