Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1886 Aamujen aamua

16.05.2010 10:12

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Meksikossa jälleen väkivaltaisuuksia - kuolonuhreja kahdeksan
julkaistu tänään klo 00:00, päivitetty tänään klo 01:21
Meksikossa on sattunut jälleen aseellinen välikohtaus. Aseistautunut ryhmä tappoi kahdeksan ihmistä baarissa Pohjois-Meksikossa ja 18 loukkaantui. Isku tapahtui lauantai-illalla Suomen aikaa.
Viranomaiset ilmoittivat, että uhrien iät vaihtelivat 15-33 vuoden väliltä. Tapahtumapaikka oli Torreonin kaupungissa lähellä Yhdysvaltojen rajaa. Paikallisen virkamiehen mukaan aseistautuneita hyökkääjiä oli neljä.
Viranomaisten virallisten lukujen mukaan Meksikossa on kuollut enemmän kuin 22 700 ihmistä väkivaltaisissa huumesodissa sen jälkeen, kun presidentti Felipe Calderon aloitti sotilaallisen iskun järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.
Presidenttiehdokas kateissa
Lauantaina tuli ilmi, että meksikolainen, konservatiivisen puolueen ex-presidenttiehdokas Diego Fernandez on kateissa. 69-vuotias Fernandez pyrki presidentiksi vuonna 1994.
Meksikolainen sanomalehti El Universal kertoi lähteisiinsä viitaten, että Fernandez olisi kidnapattu, mutta liittovaltion syyttäjän tiedottaja ei voinut vahvistaa lehden tietoa. Fernandezin auto on kuitenkin löydetty hyljättynä ja autosta löytyi merkkejä väkivallasta.
Reuters, AFP, AP

Huumejengit taistelivat Boliviassa - kuusi kuoli
julkaistu tänään klo 03:02, päivitetty tänään klo 04:37
Huumeita salakuljettavien jengiläisten tulitaistelussa kuoli yhteensä kuusi ihmistä Boliviassa, poliisi tiedotti lauantaina. Kuolleista kolme on serbiä ja toiset kolme bolivialaisia.
Tulitaistelu tapahtui perjantaina Bolivian itäisessä kaupungissa Santa Cruzissa. Tulitaistelussa loukkaantui neljä ihmistä.
Etelä-Amerikassa sijaitseva Bolivia on maailman kolmanneksi suurin kokapensaan lehtien tuottajamaa. Bolivia on myös yksi suurimmista marihuanan tuottajista.
Reuters

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Huumeongelmia Suomessa? Ei meillä ole mitään paineita muuttaa huumelainsäädäntöä sallivampaan suuntaan. Muualla monessa paikassa niin on tehty, mutta silti maailman huumebisnes vain kasvaa. ”Rintamakarkurit” eivät pysty pitämään mitään omia asioita järjestyksessä. Etelä-Euroopan maat tarvitsevat muun EU:n tukea, jotta koko alueen talous pysyisi pystyssä. Harva asia kyseisellä alueella herättää tällä hetkellä luottamusta. Siellä tilastoitu huumerikollisuus ongelmineen ei ainakaan voi pitää paikkaansa. Vai kuullostaanko uutiset Portugalin ja Espanjan huumeiden vähenevistä haitoista uskottavilta?

Amerikoiden huumeasiat ovat kaukana. Miten ne vaikuttavat omiin huumeasioihimme? Täällä aktivistikannabistit syyttävät Amerikanveljien oppien mukaan kieltolakia ja kannabistutkimuksen vääristelyä kaiken huumeongelman syyksi. Kun samalla poltellaan ihmeellistä ja eleganttia ainetta, kaikki minuuden ulkopuolella oleva on turhaa ja sitä minuutta häiritsevä ulkopuolisuus on yhteiskunnan vääryydellä aiheuttamaa ihmisen itsemääräämisoikeuden polkemista. Silti kannabistin pitäisi olla vain tyytyväinen huolenpidosta niin kuin lapsikin on saamastaan huolenpidosta.

Selkeät rajat luovat turvallisuudentunnetta. Säännöt ovat tärkeä osa yhteiskunnan toimintaa mutta ne eivät ole täysin ehdottomia ja niiden kyseenalaistaminen on myös tärkeää. Lapsikin oppii monta asiaa kokeilemalla; kiellosta huolimatta hän ainakin kerran sormella kokeilee miltä kynttilän palava liekki tuntuu. Ja tietysti kaikki muistavat aina, että lapsi teki sen.