5-viikkoiset koiranpennut ovat liian nuoria erotettavaksi emostaan

Jaana Seppälä

/ #34 Re: Re:

10.06.2010 20:24

#32: Kelju Koo - Re:

ja miesten tyhmyyttä? Aikamoisen kehäpäätelmän sait nuudeleillasi aikaiseksi.

Allekirjoitukset eivät suinkaan ole nimettömiä, vaan merkitty pelkästään internetissä julkaistamattomiksi. Adressin kulkiessa eteenpäin, kaikki nimet näkyvät lopullisessa versiossa ja varmasti kaikki ei-oikeat henkilöt listalta poistetaan. Toisin kuin keskustelu-osiossa, allekirjoittaneet tukevat omalla nimellään asiaansa juuri niiden ihmisten silmille, jotka asiassa ovat päätösvaltaisia, tässä tapauksessa varmaankin kennelliitolle. Allekirjoittaneet ovat omalla nimellään, julkisesti tai ei, tukemansa asian takana.

Allekirjoittaneilla ihmisillä on mahdollisuus saada asiansa julki ja käsitellyksi, ja allekirjoituksella voidaan näin olettaa olevan jonkinlainen painoarvo. Keskusteluun osallistuva nimetön tai nimimerkkiä käyttävä henkilö, jolla ei oletettavasti ole aikomusta ainakaan allekirjoittaa adressia tai tukea asiaa, sitä vastoin ilmaisee mielipidettään lähinnä sanahelinään verrattavalla tasolla.

Keskusteluun osallistuva henkilö, joka käyttää omaa nimeään, ottaa julkisen vastuun mielipiteistään ja tekee toiminnastaan läpinäkyvää siten, että henkilön tiedot, (koirankasvatus)historia ja taidot voidaan julkisesti puntaroida ja todentaa kunkin lukijan oman mielipiteen mukaan. Nimimerkkiä käyttävä tai nimetön henkilö sen sijaan on aina arvelluttava osallistumaan keskusteluun aiheesta, johon hänellä näyttää olevan mielipide, muttei rohkeutta tai tarvittavaa asiantuntijuutta esiintyä omalla nimellään. Tästä voidaan vetää monenlaisia johtopäätöksiä, joista yksikään ei taida olla nimimerkkiä käyttävän henkilön mielipideilmaisujen puolella siinä vaiheessa, kun kirjoituksessa esiintyvät väitökset, perustelut ja mielipiteet ovat ilmaistu siten, että niiden todenperäisyydellä on vain tuntemattoman kirjoittajan sanan painoarvo, mikä ei ole juuri mitään.

Koirankasvatuksessa, kuten suurimmassa osassa muutakin elämää, keskustelunavausten painoarvo muodostuu aina todennetuista tekemisestä ja julkisesta esiintymisestä. Omalla nimellään esiintyvän koirankasvattajan koira- ja toimintahistoria on helppoa jokaisen itse halutessaan todentaa ja tarkistaa, kun taas nimimerkillä esiintyvän henkilön "asiantuntijuus" on vain uskon asia niin kauan, kunnes henkilö ja faktat nimimerkin takaa astuvat esiin.

Allekirjoittaneilla ei-julkaistavaksi internetissä nimensä halunneilla ja keskusteluun nimimerkeillä osallistuvien välillä on siis suuri ero. Toiset toimivat asiansa eteen, kun taas toiset lähinnä koettavat puolustaa eriäviä mielipiteitään adressin luoneita henkilöitä vastaan melko tehottomin keinoin harvinaisen ongelmallisesti uskottavuutta ja aitoa läpinäkyvyyttä tätä koirankasvatusasiantuntijuuttaan ajatellen.

Katsoisin, että nimimerkin käyttäminen keskustelussa siinä vaiheessa, kun toden teolla halutaan sanoilleen katetta, uskottavuutta ja muiden ihmisten tukea, on suurin piirtein yhtä tehokasta kuin jättää koko kommetti kirjoittamatta.

Adressissa ei ole kyse yksittäisen ihmisen toiminnan arvioinnista, vaan koiraemon ja pentujen henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Jokaisella adressin allekirjoittaneella (internetissä nimettömänä tai ei) tämä on ainakin prioriteetti, toisin kuin keskusteluun osallistuvilla adressin vastaisilla nimettömillä henkilöillä joille tuntuu olevan tärkeämpää suojella omaa mainettaan kuin oikeasti osallistua keskusteluun oman nimensä painoarvolla siitä, mikä on koiraemolle ja pennuille hyväksi faktojen ja kokemuksen kautta.