5-viikkoiset koiranpennut ovat liian nuoria erotettavaksi emostaan



Adressin tekijä

/ #48

11.06.2010 16:16

Minä olen hoitanut sijoitusnartun pennut kotonani, ja kun pennut muuttivat kasvattajalleen (joka on äärimmäisen kokenut, pitkään kasvattanut ja arvostettu kasvattaja), ei ollut puhettakaan siitä, etteikö emo olisi lähtenyt pentujensa mukaan kasvattajalle. Haimme emon kotiin, kun pennut olivat luovutusikäisiä. Kaikki olivat tyytyväisiä. :)

 

Ellei kasvattaja halua ottaa emoa kotiinsa, hän voi noutaa pennut luokseen niiden ollessa vanhempia. Missään ei sanota, että pentujen tulee muuttaa kasvattajalle viiden viikon ikäisenä. Tällä hetkellä voimassa oleva sijoitussopimus sanoo, että pennut tulee noutaa viimeistään 7 viikon ikäisinä. Tai vaihtoehtoisesti kasvattaja voi olla inhimillinen ja antaa pentujen kasvaa synnyinkodissaan luovutukseen asti ja muuttaa sieltä uusiin koteihinsa.

 

Kumpi on tärkeämpää pentujen kannalta? Se, että ne muuttavat vieraan ihmisen (kasvattaja) hoteisiin vieraaseen laumaan viisiviikkoisina vai se, että ne saavat kasvaa synnyinkodissaan ja elää siellä luovutusikään asti? Mikäli pennut siirretään ennen luovutusikää kasvattajan luokse, on siinä kysymys vain ja ainoastaan IHMISEN haluista ja mieliteoista, ei pentujen parhaan ajattelemisesta. En usko, että kenelläkään on esittää  yhtään pätevää argumenttia sen puolesta, että pennuille on niiden kehityksen kannalta HYÖDYLLISTÄ muuttaa viisiviikkoisina kasvattajalle sijoituskodista - tai vaihtoehtoisesti lähettää sijoitusnarttu kotiinsa pentujen ollessa viisiviikkoisia.

 

Tosiasia on, että näitä emojen ja pentujen erottamisia tehdään vain ja ainoastaan kasvattajan omasta mielihalusta/laiskuudesta/kykenemättömyydestä/ahneudesta. :(