KARVASUO SUOJELTAVA

Jussi, Suo ja Kuokka

/ #14 Jo piisaa! No eihän mikään piisaa!

05.11.2011 14:23

Samaa mieltä Jaakko Kakkurin kans, mutta nykyään kun millään muulla ei enää ole mitään väliä
kun raha, niin samapahan se mitä mieltä itse olen. Sehän koskee joka asiaa.
Monet "Suurmiehet" kautta historian ovat saaneet patsaita y.m. heidän (suurten?) tekojensa ansiosta. Ehdottaisin siis että myös ne "Suurmiehet" jotka keksivät kaikenlaista "hyvää" ihmiskunnan hyväksi (Ydinvoima jätteineen, sademetsien hakkuut, soiden raiskaukset ym.ym.) saisivat edes nimensä julkiselle paikalle mistä jälkeläiset voisivat lukea heidän upeista teoistaan.
Vaikkapa kaiverruksen hautakiveen "Tämä mies hoiti Peräseinäjoen työttömyyden, laittoi kaikki karvasuolle kaivamaan turvetta, ja wau miten hieno alue siitä tuli"
("Peräseinäjoelta vain 28 henkilöä jotka vastustavat turvetuotantoa. Se tuo toimeliaisuutta ja työtä pieneen kylään. Maaseudulla on aina kova pula työstä.")
Ei kai ne nykyään enää kuokkaa käytä turpeen nostossa??
Kyllä pitää käyttää järeämpiä koneita,ei siihen enää riitä mies ja kuokka, turve kun suorastaan "turpoaa", niin nopeasti se uusiutuu!
Ei mene kun muutama sata sukupolvea niin taas on uusi karvasuo.
Että ei muuta kun rääpimään vaan! Alavudella on jo päästy pitkälle maisemien "avartamisessa" , ei tarvitse hetkeen aikaan muutakun laiskotellen ihailla, kun ei ole työtä eikä suota.