Enon turmarekan kuljettaja jätettävä rauhaan!

Paha setämies..
Vieras

/ #20 Jotain ihan muuta.....

21.08.2010 03:04

Jos suhteutetaan kyseinen "ylikuorma" tavalliseen jarruttomaan henkilöauton perävaunuun niin puhutaan prosenteissa 40kg ylikuormasta, mutta ei käy kiistäminen massan vaikutusta hidastuvuuteen saatikka kiihtyvyyteen.. Tuollainen 60 tonninen yhdistelmähän liikkuu yleisemmin 400-500hv moottoreilla..

 Päästäksemme taas tänne pikkuautojen maailmaan niin puhutaan vastaavista teho/paino luvuista jos siinä kauppakassissa olisi 8-10hv moottori.. Eipä siinä sitten enään olisi asiaa kovin piukkoihin väleihin liikenteen sekaan ängetä..

 Niin ja tuohon hidastuvuus puoleen takerrun vaan sen verran että ikinä en ole nähnyt henkilöautosta tehtyä jarrupöytäkirjaa saatikka hidastuvuuskäppyröitä ihmisillä käsissään vuosikatsastuksessa.. Raskaasta kalustosta niitä on tullut plarattua riittämiin..Löytyy henkilöautoistakin ABS:sää ja kuorman tuntevaa jarrutuspaineen säätöventtiiliä taka-akselilta, niiden toiminta kylläkään ei ketään kiinnosta..

Enemmänkin ongelmallisilla risteysalueilla kannattaisi keskittyä itse ongelman poistamiseen eikä vaan liikennemerkillä nopeutta pudottamalla "tuudittauduta" keinotekoiseen turvallisuudentunteeseen, sillä itse ongelma jää korjamatta ja on vaan ajan kysymys koska taas on nopat kohdakkain.. Sitten tarvitaan taas torvitakseja ja osoitellaan syyllisiä sinne tänne..

Siinä se vakavampi osuus..

 

Ihmetyksissäni odottelen keskustelun avausta kuljettajan ajoajan käytöstä ja taukojen riittävästä pituudesta..

Edellisen viikonlopun vietosta tai viettämättä jättämisestä..

Onko myöskin pois suljettu se mahdollisuus ettei henkilöautokuljettaja "sokaistunut" mahdollisista kuorma-auton lisävalojen parkkivaloista, niitä kun nykyään näkee vähä jokaisen "rekan" keulassa..

Ei muutakun sakkoa vaan kaikille tielläliikkujille ja kolmesta lapusta kortti hyllylle ja jos ei ole leivän saanti kortista riippuvaista ni kielletään vielä töihin meneminen..

Sitten vielä suomen jokaiseen risteykseen kamera ni voidaan sitten mittailla huippu/keskinopeuksia..

Voitaisiin jopa palkata joitain pitkäaikaistyöttömiä plaraamaan niitä valokuvia sinne asemalle..

 

On tämä kyllä sellainen venäjä et v...u myyn kaiken ja muutan pois kauas kauas pois..