Muotialan koulutalon puolesta


Vieras

/ #15

24.08.2016 18:40

Yllä oleva kommentti on täyttä asiaa.

 Itse asumme n. Kahden kilometrin päässä Nekalan koulusta ja jo meidänkin mahdollinen tuleva koulumatkamme sisältäisi kymmenen tienylitystä. Ajatus tuollaisesta ekaluokkalaisen koulumatkasta, minkä varrella kulkee paljon raskasta liikennettä, on kauhistuttava. 

Taito- ja taideaineiden luokkien puute ei todellakaan ole alkuopetuksen oppilaille mikään oleellinen asia, joten siihen vetoaminen on mielestäni jopa hieman noloa. Mitä tekisi esimerkiksi ekaluokkalainen muun muassa sähkösoittimin varustetussa musiikkiluokassa? Ei mitään, mitä ei voisi tehdä tavallisessakin luokassa. Jos huoli on kova esimerkiksi siitä, että Muotialan koulun oppilaat eivät pääsisi hyödyntämään teknisen työn luokkaa, luulisi sen varaamisen/käyttämisen Nekalan koululla silloin tällöin olevan mahdollista. Sisä- ja ulkoliikunnan mahdollisuudet ympäri vuoden ovat aivan yhtä hyvät kuin Nekalassakin. 

Jos kaupunki haluaisi, olisi sillä aivan varmasti mahdollisuutta vaikuttaa asiaan mutta helpommallahan sitä tietysti pääsee, kun on yksi asia vähemmän hoidettavana. Lähikouluajatus on kyllä ihan haudattu, jos tämä muutos tulee tapahtumaan. Asumme kuitenkin suositulla lapsiperhealueella ja monet meistä varmasti siksi, että näinkin oleellinen joka päivä tarvittava "palvelu" kuin koulu on lähellä. Kahden ja puolen kilometrin koulumatka olisi varmasti ihan ok, jos olisimme valinneet asua esimerkiksi ympäryskunnassa ja sielläkin aika syrjässä.  

Vaikuttaa siltä, että meitä Muotialan asukkaita pidetään aivan idiootteina, kun perustelut koulun lopettamiselle ovat mitä ovat...