Kipa kuntoon

L.Ö.

/ #8

04.09.2016 06:45

Allekirjoitettu! Vaikka Kipasta tuleekin niin nostalginen fiilis... Kipan järjestelmät ovat vuosia jäljessä siitä mitä sivustokokonaisuuksien toiminnalta tällä vuosikymmenellä vaaditaan - niin käytettävyydeltään kuin teknisiltä ominaisuuksiltaan. Jos ja kun Kipa joskus menee remonttiin ei riitä, että vain kritiikkiä saaneet ominaisuudet laitetaan kuntoon. Nykyiselle Kipalle olisi virtuaalinen eutanasia ehkä armollisin ratkaisu. Paitsi kilpailijoiden ja kisajärjestäjien käyttämät Kipan "sisäiset" toiminnot - maksut, ilmoittautumiset, yms - tulee Kipa uudistaa myös ulkoisesti vastaamaan nykyaikaa ja takaamaan toimintojen sujuvuus edelleen 2020-luvulle. Kipa on esimerkiksi mobiilikäyttäjälle suoraan sanoen helvetillinen kokemus. 2010-luvulla suurin osa nettiliikenteestä tulee jo mobiilikäyttäjiltä (älypuhelin ja tabletti). Lisäksi mobiililiikenteen määrä lisääntyy edelleen, joten sivustojen moitteeton toiminta kaikilla päätelaitteilla on ehdoton edellytys käytettävyyden sujumiselle.
Kipan kaltaisen sivuston luominen vaatii kuitenkin useiden tietotekniikan osa-alueiden asiantuntijoiden panosta ja hintalappu nousee helposti satoihin tuhansiin euroihin. Taloudellisesti Kipan uudistus tulisi siis olemaan SRL:lle valtava panostus, mutta sillä taattaisiin Kipan toimivuus myös tulevaisuudessa.
Päivitystä nykyaikaan vaatisi myös SRL:n oma sivusto. Samanlainen myötähäpeän tunne tulee www.ratsastus.fi -sivustolla käydessä kuin Kipassa käydessä. Jottain siis tarttis tehdä...