Haluamme pitää Isokylän koulun!!

Lähikoulujen puolesta!
Vieras

/ #3 Pohdittavaa

31.08.2010 12:14

Isokylässä on toimiva ja ihana kyläkoulu, jolla on myöskin lapsiluvullisesti tulevaisuutta!Kuntaliitossopimuksessa sanotaan, että kyläkoulujen raja on 20 oppilasta. Ei tarvita pitkän matematiikan oppimäärää tarkasteltaessa kuuluuko Isokylän koulu tuohon ryhmään, jossa lapsia opiskelee nytkin 37! Esimerkki Vöyri-Maksamaan Petterinmäen kyläkousta, missä nyt oppilaita on 39. Siellä on kolme opettajaa ja iloitaan toimivasta pikkukoulusta, jolla nähdään olevan valoisa tulevaisuus! Miksi ei iloita ja markkinoida myös Isokylää vireänä kylänä, missä on oma koulu lakkauttamishömpän sijaan? Todellista säästöäkö lasten kustannuksella?

Mihin mahtuu tulevaisuudessa nuo, jopa yli 40 koululaista, Kirja-Matissa, joka on nyt jo täynnä? Tuskin vastaremontoituun ja uudistettuun kouluun ainakaan lisätilaa rakennetaan! Päättäjät kertokoot suunnitelmistaan avoimesti. Asiahan koskee myöskin Kirja-Matin koulun oppilaita sekä opettajia ja muuta henkilökuntaa. Todellista säästöäkö tästäkin salailusta?

Entä isot ryhmäkoot? Isokylässä on suuria luokkakokoja, joiden sijoittuminen Kirja-Mattiin johtaa yli 30 oppilaan luokkakokoihin. Yli 30 oppilaan luokat tulee jaata rinnakkaisluokkiin, ja sehän johtaa uusien opettajien palkkaamiseen. Todellista säästöäkö tämäkin?

Miten paljon koulukuljetukset maksavat nyt, entä koulun lakkauttamisen jälkeen? Todellista säästöäkö tuostakin? Miten käy samalla lasten koulumatkaliikunnan, joka monelle lapselle on päivien ainoata liikuntaa koulun muutaman viikkotunnin lisäksi? Lasten liikuntasuositushan on vähintään 2 tuntia liikuntaa PÄIVÄSSÄ. Tutkimukset osoittavat lasten liikkumattomuuden johtavan fyysisiin ja psyykkisiin ongelmiin, jotka vuosien kuluessa kertaantuvat. Todellista säästöäkö tämäkin? Sen lisäksi kustannusten siirtämistä sivistystoimen pussista terveystoimen pussiin. Ja taas kaupunki säästää...?