Haluamme pitää Isokylän koulun!!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Haluamme pitää Isokylän koulun!!.

Juhani Lehtonen
Vieras

#1 Isokylän koulun säilyttäminen

24.08.2010 08:54

isonkylän koulua ei saa lopettaa koska tulevina vuosina lasten lukumäärä kasvaa ja lapsilla on turvallinen koulutie kulkea, eikä vaadi kalliita kuljetuskustannuksia keskustan suuriin kouluihin joissa on jo muutenkin täyttä. Isokylän koulua on vuosien saatossa kunnostettu moneen kertaan joten se on hyvässä kunnossa ja turvallinen paikka lapsille käydä opiskelun ensimmäiset askeleet pitkällä opiskelutaipaleella. Keskustan suuret koulut on täynä ja sinne pitää rakentaa lisää niin mitä säästöjä siitä saadaan.

Lasse Vanninen
Vieras

#2 Remontointi

29.08.2010 13:28

isonkylän koululle justiinsa tehty uudet telineet ja seiniä rempataan koko ajan mikä järki siinä ny sitte o jos koulu rempataa ja sitte lakkautetaan siinähän sitä tappiota vasta tehäänki ku laitetaan rahaa turhaan? sitten valitetaan ku ei oo rahaa ja pitää supistaa budjettia!!!!!!!

Lähikoulujen puolesta!
Vieras

#3 Pohdittavaa

31.08.2010 12:14

Isokylässä on toimiva ja ihana kyläkoulu, jolla on myöskin lapsiluvullisesti tulevaisuutta!Kuntaliitossopimuksessa sanotaan, että kyläkoulujen raja on 20 oppilasta. Ei tarvita pitkän matematiikan oppimäärää tarkasteltaessa kuuluuko Isokylän koulu tuohon ryhmään, jossa lapsia opiskelee nytkin 37! Esimerkki Vöyri-Maksamaan Petterinmäen kyläkousta, missä nyt oppilaita on 39. Siellä on kolme opettajaa ja iloitaan toimivasta pikkukoulusta, jolla nähdään olevan valoisa tulevaisuus! Miksi ei iloita ja markkinoida myös Isokylää vireänä kylänä, missä on oma koulu lakkauttamishömpän sijaan? Todellista säästöäkö lasten kustannuksella?

Mihin mahtuu tulevaisuudessa nuo, jopa yli 40 koululaista, Kirja-Matissa, joka on nyt jo täynnä? Tuskin vastaremontoituun ja uudistettuun kouluun ainakaan lisätilaa rakennetaan! Päättäjät kertokoot suunnitelmistaan avoimesti. Asiahan koskee myöskin Kirja-Matin koulun oppilaita sekä opettajia ja muuta henkilökuntaa. Todellista säästöäkö tästäkin salailusta?

Entä isot ryhmäkoot? Isokylässä on suuria luokkakokoja, joiden sijoittuminen Kirja-Mattiin johtaa yli 30 oppilaan luokkakokoihin. Yli 30 oppilaan luokat tulee jaata rinnakkaisluokkiin, ja sehän johtaa uusien opettajien palkkaamiseen. Todellista säästöäkö tämäkin?

Miten paljon koulukuljetukset maksavat nyt, entä koulun lakkauttamisen jälkeen? Todellista säästöäkö tuostakin? Miten käy samalla lasten koulumatkaliikunnan, joka monelle lapselle on päivien ainoata liikuntaa koulun muutaman viikkotunnin lisäksi? Lasten liikuntasuositushan on vähintään 2 tuntia liikuntaa PÄIVÄSSÄ. Tutkimukset osoittavat lasten liikkumattomuuden johtavan fyysisiin ja psyykkisiin ongelmiin, jotka vuosien kuluessa kertaantuvat. Todellista säästöäkö tämäkin? Sen lisäksi kustannusten siirtämistä sivistystoimen pussista terveystoimen pussiin. Ja taas kaupunki säästää...?

 

kari nurmirinta
Vieras

#4 lasten asialla

31.08.2010 13:56

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kun pienet koulut loppuvat niin isot ongelmat alkavat.

Se näkyy kuitenkin vasta vähän myöhemmin mutta silloin peli on jo menetetty, sitä kannattaa miettiä nyt kun ei ole vielä myöhäistä. Lasten ja tulevaisuuden puolesta älkää tehkö hätiköityjä päätöksiä.

Säästäkäämme jotain korvaamatonta!

Kiitos

Iiris Lauttamus.
Vieras

#5 Isokylän koulussa on kivaa!!!!

04.09.2010 20:41

Olen ekalla Isokylän koulussa. Meidän koulussa on kivaa. Opella on aikaa kaikille ja tunnen kaikki meidän koulun oppilaat. Kaikki on mun kavereita. Meillä on oma keittäjä Sissi ja meidän ruoka on hyvää ja lämmintä. Koulumatkan kuljen omalla punaisella pyörällä ja välillä käpyttelen kouluun. Minä en halua muuttaa toiseen kouluun, koska Isokylän koulussa kaikki on hyvin. Me voidaan säästää koulussa sähköä ja vettä. Vessassa käydään vain kun tarvii ja talvella voidaan pitää villasukkia, että säästyy energiaa. Jos on valoisaa, ei pidetä valoja päällä.  Me mennään puolukkaankin niin ei tarvi ostaa niitäkään.

Meidän koulua ei saa lopettaa!!!!            T:iiris

TIITUS LAUTTAMUS
Vieras

#6 Miksi isokylän koulu pitää lakkauttaa?

04.09.2010 21:18

Heippa!

Olen neljäsluokkalainen, joka ihmettelee että jos Isokylä loppuu niin mihin oppilaat menee,kun kaikki koulut on jo täynnä. Koulua ei saa lopettaa, koska meidän koulussa on kaikki erittäin hyvin. Meillä on kaksi kenttää: hiekkakenttä ja Ylistaron ainut nurmikenttä. Meillä on oma keittäjä, joka on tosi mukava ja tekee hyvää ruokaa. Meitä on 38  ja suurin osa kulkee pyörällä koulussa. Kaupunki säästää paljon kun ei tartte kuljettaa oppilaita.

 

kaija
Vieras

#7 kansanliikkeet kokoontuu turkuun marraskuussa

12.10.2010 15:53

hei,

eri puolilla maata joutuvat kuntalaiset mitä erilaisimpia perusoikeuksia puolustamaan: lähipalvelut ovat jatkuvasti leikkauslistalla, kuten koulut, kirjastot, terveysasemat, vanhainkodit, päiväkodit etc etc..

Eri tahoilla on tuntunut tarpeelliselta kokoontua yhteen keskutelmaan kokemuksista ja kertomaan omista kokemuksista muille;
Turussa on paikallinen sosiaalifoorumi 13.11. jossa paljon kiinnostavaa asiaa, illalla oma klubi-ilta Hyvien uutisten ilta, ja koko su on omittu kansanliikkeiden tapaamiselle.
Tarkempaa tietoa löytyy mm. blogista prokirjasto.blogspot.com
Tutustukaa asiaan,kirjoitelkaa ja lähtekää tänne etelään...ehkä Nivalalaisetkin lähtevät tänne koulukamppailujensa vuoksi...Oululaisia odotetaan myös...
terv. kaija.kiessling@hotmail.com
AaaPee Harju
Vieras

#8 Kyläkoulut tiivistävät puolustusrintamaansa Seinäjoella

03.05.2011 14:24

"..Virkamiesten laskelmat näyttävät yhä, että Seinäjoen on karsittava kouluverkostoaan. Karsinnan ensisijaisina kohteina ovat edelleen pienet kyläkoulut: Haapaluoma, Honkakylä, Isokylä, Kihniä, Kitinoja ja Koura.."

Koko artikkeli --> http://www.perusopetus.fi/?p=2408

Yhtään todellista laskemaa ei ole tehty EI SEINÄJOELLA eikä muualla suomessa, että koulujen sulkeminen pelkästään taloudellista syistä pelastaisi kuntaa kun talous on kuralla. Oppilasmäärä on asia erikseen. Olen 100 %:sti pienten koulun kannattaja ja säilymisen puolesta taisteleva kansalainen.. toivottavasti vuodesta 2012 lähtien myös valtuutettu

http://www.aph.fi

NEA

#9 Re: Miksi isokylän koulu pitää lakkauttaa?

22.01.2015 06:56

KAMUXD

#10 Re: Re: Miksi isokylän koulu pitää lakkauttaa?

22.01.2015 06:59

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.01.2015 07:05