Z-junien puolesta

Kari Orre
Vieras

/ #3 Oikoradasta tulossa Putinin teollisuusrata Vuosaareen myrkkyvaunujen kuljetusta varten

06.09.2010 01:03

Kysymys ei ole henkilöliikenteen vähentamisessä oikoradalla rahasta Pohjanmaalle. Viimeksi kun kuljin junalla oikoradalla. Aseman sivuraiteen Mäntsälässä täytti pitkä venäläinen säiliövaunujuna. Säiliöt sisältävät todennäköisesti kemikaleja puhdistettavaksi Saksaan Vuosaaren sataman kautta.

Oikoratahan rakennettin Puutinin pyynnöstä ja Lipponen asian toteutti. Liito-oravatkaan eivät oleet esteenä vaan rahan voimalla rata rakennettiin kun määräys tuli ylemmältä taholta.

Työmatkaliikenteeseen on vaadittu lisää vaunuja mutta niitä ei ole saatu. Ihmiset ovat kyllästyneet seisomaan työmatkajunissa ja siirtyneet takaisin oman auton käyttöön.

Jos ajatellaan henkilöliikenteen parantamista tulisi oikorataa jatkaa Lahdesta Jyväskylään. Nelostien liikennekin ehkä' vähenisi.

Nyt joudutaan Jyväskylään matkustamaan Tikkurilaan ja Tampereen kautta.

Vimeksi matkustin Ähtäriin Tampereelta Haapaniemenrataa, joka on todella antiikinen dieselvetureineen ja vanhoine vaunuineen , joissa oli vielä wc:t suoraan radalle ja pysäkki Tuurissa olikin Keskisen kaupan kohdalla suoraan radan varrella.

 Valtion pitäisi myydä VR:kin niinkuin kaikki muutkin kannattavat firmat on myyty jollekin Italian mafian yrityksille. Ei olisi juonittelua vaan pelkkää bisnestä.