Z-junien puolesta

Jaana A-K
Vieras

/ #21 Z-junasta kuullaan vielä

09.09.2010 13:59

Ihmeellisten ja epäonnistuneiden ideoiden aika ei ilmeisestikään ole ohi. Hölmöläisiä löytyy kaikkialta muualtakin kuin hölmöläisten kylästä.

Z-juna on edelleen tarppeellinen ja matkustajat ovat ottaneet sen paremmin omakseen kuin uskallettiin edes odottaa tai toivoa.

Työmatkaliikenteessä ei aina edes mahdu istumaan Pasilasta junaan noustessa, kun se on jo täyttynyt Helsingin päärautatieasemalla. Keravalla kyllä sitten viimeistään tulee tilaa.

Viikonloppuna on usein käynyt niin, ettei Lahdesta tulevassa junassa ole kuin hajapaikkoja jos niitäkään enää Mäntsälässä, kun juna on niin lyhyt (yksirunkoinen).

Vähentämisen sijasta olisi hyvä saada lisää vuoroja, jotka menisivät ehkä vain välillä Lahti - Kerava, jossa voisi sitten vaihtaa useaan eri junaan oman tarpeensa mukaan.

Ihmisiä on paljon muuttanut junaradan takia pois "pääkaupunkiseudulta", nyt heiltä viedään mukava ja ympäristöystävällinen matkustustapa.

Junamatkailu on huomattavasti mukavampi työmatkaliikenteessä kuin jokin muu matkustustapa. Siinä voi rauhassa ottaa aikaa itselleen ja tehdä kaikenlaista, jolle ei aina muuten mahdollisesti olisi aikaa päivänmittaan; esim. lukea, kuunnella musiikkia tai tehdä jopa käsitöitä. Voi myös tehdä töitä tietokoneella, jos haluaa pidentää työpäiväänsä.

Ehdottomasti tarpeellinen rata sekä kannatettava ja kansoitettu junalinja.

Vaikka junan tunnus on Z, ei se kuitenkaan tarkoita, että matkustajat nukkuisivat, eivätkä nousisi pitämään ääntä saavutetuista etuuksistaan. Toivottavasti asiasta lopullisen päätöksen tekevät päättäjätkään eivät nuku tai näe omituisia päiväunia.