Dalton Alpakalle elämä


Vieras

/ #368 Laiton maahantuonti

06.12.2011 13:59

Tässä on nyt muutaman sivun ajan jauhettu vain jonninjoutavaa "pelastakaa suloinen eläin"-soopaa. Kyseessä on kuitenkin laiton maahantuonti, joka ei kokeneelle hevos- ja aasikauppiaalle ja maahantuojalle ole ollut tahaton väärinkäsitys vaan täysin harkittu teko.
On vielä täysin epäeettistä pitää pientä siroa laumaeläintä yksin täysin erilaisesti käyttäytyvien ja vaarallisen erikokoisten laumaeläinten, hevosten, kanssa. Omistaja ei osaa hoitaa alpakkaa, harjailee piikkisualla likaantunutta villaa, joka olisi kuulunut keriä kesällä. Syöttää sille mitä sattuu, levittää tietoa että alpakka pärjää hevosten kanssa, kuljettaa sitä narusta kaulan ympärillä jne. Ja missä ihmeessä on se tämän henkilän aiemmin hevostallinetissä kaupittelema alpakka?

Kirjoittajalle 356: Nauravat sut maanrakoon siellä yksityisellä eläinlääkäriasemalla jos tosiaan aiot niille mennä asiasta jauhamaan. Onneksi eläinlääkäreillä sentään on yleensä järki tallessa ja osaavat katsoa muutakin kuin söpöä eläintä, kun näköjään asianajajilla ei aina ole (vrt. daltonia puolustava asianajaja).