Dalton Alpakalle elämä

Asiaa todellakin jo ihmettelevä

/ #381 Alpakkaa ei tulisi lopettaa

08.12.2011 13:51

Kukaa ei mielestäni todellakaan voi vaatia, että eläin lopetettaisiin kotona,ja sen jälkeen kuolleesta eläimestä pitäisi ottaa tuberkuloosi testi. Se on todellakin ihan jo räikeän töykeäkin vaatimus.

Tuollaisille noin tyhmiltä kuulostavilta ja räikeänkin törkeän tuntuisille vaatimuksille ei pitäisi edes korvaansakaan höristää, siis toisin sanoen niitä ei pitäisi ottaa edes kuuleviin korviin. Täysin käsittämätöntä, että läänin eläinlääkäri voi edes vaatia tuollaisia. Puhumattakaan että tuollainen täysin naurettava puppujuttu ja asia menee vielä korkeimmassa hallinto-oikeudessa läpi. Kyllä on täysin käsittämättömänkin töykeää toimintaa sekä Eviralta, Korkeimmalta Hallinto-oikeudelta että myöskin läänin eläinlääkäriltäkin.

Olen sitä mieltä, että tuota alpakkaa ei missään nimessä tulisi ainakaan kotioloissa lopettaa, jos eläinlääkäri vaatii sen lopettamista, niin lopettakoot sen sitten itse tuota tuberkuloosi testin ottmista varten, ja jos sitä tuberkuloosia ei siitä alpakasta löydy, niin eläinlääkärin voisikin sen jälkeen haastaa jo oikeuteen, virkavirheestä ja vaatimuksesta lopettaa eläin turhaan.

Kannattaisi nyt ottaa selvää että tarvittaisiinko sellaista tuberkuloositestiä edes ollenkaan tällaisessa tapauksessa, kun alpakka tuodaan Ruotsista Suomeen, ja jos ei, niin yrittää viedä ehkä eläinlääkäri oikeuteen virkavirheestä, koska on kenties vaatinut jotakin sellaisia testejä alpakalta, mitä ei lainmukaan edes vaaditakkaan.

ja sitähän voisi harkita vielä vaikka senkin jälkeen, jos nyt kävisikin niin että alpakka jouduttaisiinkin lopettamaan, eikä siltä olisikaan löydetty sitä tuberkuloosi bakteeria.

Koko asia alkaa tuntumaan jo eläinlääkärin aikaansaamalta läänineläinlääkäri- oikeus- Evira puppusopaltakin, mutta sen vuoksi ei ainakaan alpakkaa tulisi missään tapauksessa kuitenkaan lopettaa. Eikä siis missääntapauksessa ainakaan kotioloissa.