Pelkosenniemen ja Savukosken pankkipalvelujen puolesta

ora pro nobis

/ #53

15.12.2011 11:02

Nyt ovat keskittävät voimat vallassa. Suuruuden ihannointi on mielissä. Aluepolitiikka on lopetettu, kunnallinen itsehallinto on valtion vallanpitäjien pilkan kohteena. Palvelut ja erityisesti lähipalvelut kaikkoavat. Pohjoinen ja itä jäävät Herran armoille.
Lähimmäinen, heikkoimmasta huolenpito ja välittämisen hyvinvointiyhteiskunta on vaarassa.
Maa ja kansa jakaantuu kahtia; onpa tarkastelussa terveys-sairaus, työ-työttömyys, osallistuminen-syrjäytyminen, rikkaus -köyhyys, etelä- pohjoinen, taajama- haja-asutusalue, koulutus-tippuminen,turvallisuus-turvattomuus jne Erämaan hiljainen kansa alistuu näiden tunnettujen (niin historiasta kuin nykypäivästäkin) keskittävien poliittisten voimien edessä. Nämä keskittävät voimat ovat lapsellisen innostuneita asiastaan ja unohtavat, että
huoltosuhde ei rajapitäjissä kuntia ja palveluja keskittämällä parane,
etäisyydet eivät kilometreissä lyhene,
verotulot eivät kasva,
työttömyys ei laske,
vanhusväestön olot kodeissaan eivät parane,
syntyvyys ei nouse,
syrjäytyminen ei poistu eikä
saattohoitohenkilökunnan saatavuus kohene.
Poliisit, kela, verotoimistot, maanmittarit,rajamiehet,ratamiehet, tiemiehet ovat etääntyneet, menneet kauas pois. Pian menevät lukiot ja ammattiopetus. Aluesairaalakin. Sodankylän varuskunta on katkolla tammikuussa. Ei se keskittäminen onnea lisää luovuttavilla, eikä vastaanottavilla alueilla.
Presidentin vaalipäivät ovat: 22.1.2012 ja 5.2.2012. Kunnallisvaalit on 28.10.2012
Tämä pankkiasia on hyvä ilmaisin tilanteelle ja asialle.Se kertoo, mihin on tultu ajattelussa, asenteissa ja uskossa tämän maan ja kansan yhtenäisyyteen, tasa-arvoon ja suhtautumiseen mm aluepolitiikkaan.