VANHAINKOTIEN PUOLESTA

Emmi Eskolin
Vieras

/ #44 Katsantokanta lisää

26.09.2010 10:40

Näiden perusteluiden lisäksi, että hoitopaikkoja sekä työpaikkoja todellakin tarvitaan haluaisin mainita vielä yhden näkökannan, joka meille 30-vuotiaille ja nuoremmille on erittäin tärkeä.

Mielestäni on mielenkiintoista, että ryssänpelko on olemassa aina vaan, mutta ne ihmiset, jotka meidät suomalaisina pitivät on heidän lapsilleen asia, jota ei tarvitse ajatella, ei kunnioittaa, heidän puoliaan tuntuu pitävän enää lapsenlapset, onneksi toki edes he.

Tämän päivän vanhukset olivat valmiita uhraamaan jopa henkensä oman tulevaisuutensa takia eli meidän nykyisyytemme ja myös meidän lapsiemme tulevaisuuden takia. Nyt kuitenkin kaikelle viitataan kintaalla, vanhus ei ole tänä päivänä päättäjille edes koiran arvoinen eläjä. Koirakin kun sentään lopetetaan kituessaan, yhteiskunnassa vanhukset yritetään tappaa kiduttamalla. Näin kärjistettynä. Ehkäpä ideana onkin, että kun ihminen ei enää tuo verorahoja vaan tarvitsisi niitä, niin saunan taakse ja niskalaukaus tuollaiselle turhalle taakalle?

Kajalakodin tulevaisuus ei ole pelkästään salolaisten asia, se on meidän kaikkien, jotka edes vielä jotain tunnemme, meidän, jotka ajattelevat ihmisen ihmisenä ja jotka tuntevat, että meidän vastuullamme on pitää huolta myös heikommista.