Dalton Alpakalle elämä

Lähden ostamaan lisää rautalankaa...

/ #493 Laitanpa vielä kerran otoksen Eviran sivulta

18.12.2011 16:58

Jos tuontiehdot eivät täyty, tuojalle tarjotaan yleensä mahdollisuus täydentää tuonnilta vaadittuja asiakirjoja. Jos tämä ei onnistu, ovat vaihtoehdot yleensä eläinten palautus lähtömaahan (edellyttäen, että lähtömaan viranomaiset hyväksyvät palautuksen) tai lopetus. Myös eläinten asettaminen valvottuun, virallisesti Eviran hyväksymään karanteeniin on mahdollista edellyttäen, että eläimiin liittyvät eläintautiriskit eivät ole liian suuret esimerkiksi alkuperämaa, eläinlaji ja tautitilanne huomioon ottaen. Eläinten omistaja vastaa karanteenitilojen etsimisestä ja kaikista karanteenijärjestelyihin liittyvistä kustannuksista. Selvitysten ajaksi eläimet asetetaan eristykseen. (päivitetty 23.11.2011)

----

Laittomasti/vajanaisin paperein maahan tuotua eläintä ei ole pakko tappaa! Dalton-alpakka oli tuotu Ruotsista eli tappamista ei olisi tarvittu, vaan Dalton olisi pitänyt testata elävänä! Muistakaapa myös , että läänineläinlääkäri kielsi HETI ensi käynnillä tuberkuloosi- ym testien otattamisen virkaeläinlääkäreiltä ja yksityisen eläinlääkärin ottamia testejä ei hyväksytä.

Vaihtoehdot: palautus lähtömaahan, lopetus tai KARANTEENI ! Ruotsi ei sallinut palautusta, koska piti Suomea UHKANA Ruotsin tautitilanteelle eli Ruotsi puhtaampi(?) eläintaudeista...ja silti Dalton tapettiin....en ymmärrä en...