Yle-veroa vastaan

Marjaana Lehtovirta

/ #21 Re:

18.12.2011 20:01

#20: Jouko Kivilahti -

Olen kanssasi samaa mieltä. Ensinnäkin ei kannata adressia laittaa pystyyn nimimerkin takaa ja toiseksi listoja pitäisi olla vaan se yksi.

Jo useita vuosia sitten huomasin kuinka YLE pimittää ja on puolueellinen uutisoinnissaan. Esimerkkinä eräs monista kahakoista Israelin ja Palestinan välillä: Suomessa YLE uutisoi kuinka Israelin puolella oli ihmisiä kuollut, mutta ei sanaakaan maininnut tilanteesta Palestinan puolella. Ruotsin SVT:n uutislähetyksessä samana iltana uutisoitiin siitä kuinka Palestinan puolella ihmisiä oli loukkaantunut. Katsoin sitten ihan mielenkiinnolla MSNBC:n (Amerikkalainen tv-yhtiö) uutiset ja niissä raportoitiin kuinka sekä Israelin että Palestinan puolilla ihmisiä oli kuollut ja loukkaantunut. Oli myös yritetty selvitää mistä kahakka oli sillä kertaa saanut alkunsa ja kuka ampui ensin. Mikäli olisin ainoastaan tyytynyt YLEn uutisointiin olisin saanut tapahtumasta varsin yksipuolisen kuvan.

En koskaan luota sokeasti YLEen, vaikka Suomen valtio kai niin haluaisikin? Että muka puolueeton ja luotettava uutiskanava, joka on jollain tavalla yleishyödyllinen - PYH! Kyllä se on se puolue jota YLEn johtaja edustaa kun määrää miten ja mitä YLE meille kertoo. Eräs median tehtävistä on valvoa vallankäyttöä maassa... mutta miten YLE tämän tehtävän voi suorittaa kun makaa samassa sängyssä eduskunnan kanssa? Sokea johdattaa sokeaa.