Lääkekannabis kipupotilaiden käyttöön

I want to live
Vieras

/ #18 tietämättömyys ja omahyväisyys

29.09.2010 21:29

On karmeaa että tietämättömyys kannabiksen terapeuttisista eli parantavista ominaisuuksista on Suomessa niin vähäistä, ja että lääkäreille ei määrätietoisesti jaeta siitä informaatiota. - Lähes sivuvaikutuksettoman kannabiksen sijasta esim kolmoishermosärystä (lue= sietämättömästä sähköshokkikivusta) kärsivät ihmiset joutuvat kipujen ollessa pahimpia ja pitkittyneitä käyttämään lääkkeitä joiden sivuvaikutukset päihittävät vaarallisuudessaan, epämiellyttävyydessään ja potentiaalisessa koko potilaan terveyden lopullisesti tuhoamielessä erilaiset katuhuumeetkin kirkkaasti 6-0.
Näitä myrkkyjä hermokivuista kärsivät joutuvat syömään monasti voidakseen elää kivutonta elämää.
Esim erilaiset karbamatsepiinit aiheuttavat ihan yleisesti ahdistusta, hermostuneisuutta, kaksoiskuvien näkemistä, heikkoutta jalat pois alta, ajattelun hidastumista, kognitiivisen tason heikkenemistä, sössöttävää puhetta, ihottumaa etc.
Ne auttavat ainoastaan noin 70 % potilaista, ja noin 2/10 saa niistä allergisen reaktion tai ihottuman jonka takia niitä ei voi edes käyttää. - Hermokipuihin eivät tehoa särkylääkkeet eivätkä edes voimakkaat opiaattipohjaiset kipulääkkeet (Tramal, Oksykontin etc). - Kipujen ollessa pahimmillaan ihmiset ottavat mitä on saatavilla. - Em. lääkkeillä on myös vaikutusta maksaan ja verenkuvaa on jatkuvasti tarkkailtava. - Kannabis ei ole toksista eikä aiheuta voimakkaita fyysisiä sivuoireita; sekään ei sovi kaikille, mikäpä lääke sopisi, mutta monen kohdalla se on toiminut ja muuttanut elämänlaadun lopultakin elämisen arvoiseksi.
- Kipupotilas ei ole ensisijaisesti innostunut päihtymään, hän haluaa lievittää kipujaan siinä määrin että pystyy elämään normaalia elämää ja unohtamaan itsemurha-ajatukset.

On suuri häpeä että Suomessa tällainen suht harmiton lääke, kannabis, on esim. MS-tauti-, reuma-, ja kolmoishermokivusta kärsiville kiven takana.

Ja kaikki tämä vain tietämättömyyden ja pöyristyttävän omahyväisyyden ja suuren pelkuruuden takia viranomaistaholta.
Shame on you, Suomi ! Newsweekin äänestyksessä maailman onnellisimpien ihmisten maa - eli yksi maailman valheellisimpia maita jossa julkisivua kiillotetaan mutta kaikilta osa-alueilta terveydenhoidon ja pienten ihmisten kustannuksella.