Hollolan lukio säilytettävä


Vieras

/ #21

13.10.2010 16:30

Ihmiset hei.. "Hollolalaiset nuoret käyvät mielummin lukionsa Lahdessa". Ei tuo nyt ihan paikkaansa pidä. Suurin osa oppilaista jotka hakevat meidän lukioomme, on Hollolan yläasteelta. Suurin osa yläasteen lukioon hakijoista pyrkivät Hollolan lukioon. Muutamasta viestistä sain käsityksen, että niissä viitattiin lähinnä tämän vuoden hakijoiden määrään. Syy johtuu aivan puhtaasti aloituspaikkojen määrästä. Yläasteella opinto- ohjaajat kertoivat oppilaille, että aloituspaikkojen vähäisen määrän takia sisäänpääsyn keskiarvo nousisi entisestä, eikä kaikkien olisi järkevää hakea sinne.

Eikä voida sanoa, etteikö Hollolan nuoret kunnioittaisi/ arvostaisi lukiotamme, jokainen oppilas hakee siihen oppilaitokseen, jonka katsoo olevan kaikin puolin paras juuri hänelle.

Kuitenkaan kunnassa ei ole mikään pakko olla lukiota, se on vain lähinnä plussaa kunnalle. Kuitenkin omasta mielestä on hyvin ironista, että halutaan järjestää nuorisovaltuusto, mutta kuitenkin ensimmäinen päätös minkä nuorisovaltuusto kuulisi, olisi lukion lakkauttaminen. Vaikka valtuuston ikähaarukka on 13-18, kiinnostuneimmat jäsenet ovat 15-18 vuotiata, eli juuri yläasteen yhdeksäs luokka ja lukioikäiset.

Toivon, että lukiota ei lakkautettaisi ja voisi jatkaa toimintaansa vielä pitkään.

 

Katsokaa myös Kimmon haastattelu!!!

 

http://www.ess.fi/?category=3280&videoid=184303