Kannabis lailliseksi

- -
-

/ #142

11.04.2007 11:45

"Tiedän, että näitä tapauksia on hyvin vähän käyttäjistä, mutta haluan ihmisten vain miettivän näitäkin haittoja, joita jotkut (harvat) voivat saada. En ole mikään vastustaja, voisin jopa hyväksyä pienen määrän hallussapidon lailliseksi, mutta että nämä ikävät (vähäiset) ''huono-onniset'' voitaisiin kuitenkin ottaa huomioon, sitä nyt pystyisi vähän ''punnitsemaan'' ja että nämä puolesta olevat pystyisivät ajattelemaan toisten näkökulmasta. koska jos näitä riippuvuus juttuja rupeaa tiiramaan, tupakka aiheuttaa enemmän riippuvuutta tosiaan. ja alkoholi tappaa enemmän, paljon enemmän. Ainoa mikä rupesi mietityttämään oli se, että eikö olisi parempi antaa tupakan ja alkoholin tappaa edelleen, mutta ei lisätä niitä haittoja enempää sillä, että harva osa näistä käyttäjistä saa ylläolevia vaikutuksia. tosiaan sallisin kannabiksen käytön lääkkeenä ja pieni määrä omaan käyttöön..
Yksi asia mistä olen varma, on se, että tosiaan koulussa näistä huumeista pitäisi antaa semmoinen kuva, että kannabis ei ole olenkaan niin paha kuin joku amfetamiini, mutta että se olisi huume kuitenkin.."

Aivan, jokaisen täytyisi tiedostaa haitat, käyttääkö sitten kahvia, kannabista, tupakkaa vaiko alkoholia. Övereitä syntyy aina jollekkin, se on pakko hyväksyä, oli aine laillista tahi laitonta.

Mielestäni on outoa että alkoholia ja tupakkaa vähätellään mutta laittomia päihteitä liioitellaan. Alkoholi ja tupakka ovat huumeita, mutta se on yleisesti hyväksyttyä, koska sen ajatellaan olevan 'osana kulttuuria.' Mielestäni kaikki päihteet tulisi käsitellä niiden haittojen (riippuvuusriski, pitkä- ja lyhytaikaiset negatiiviset vaikutukset) sekä hyötyjen mukaan (lääkekäyttö, positiiviset pitkä- ja lyhytaikaisvaikutukset), eikä tarjota aina vain sitä worst-case skenaariota, joissa piripää makaa kirves päässä ojassa.

Oikeaa huumeongelmaista ei kannabiksen rangaistavuus lainkaan auta. Päinvastoin, hän voi joutua hankkimaan rikoksen keinoin rahaa päihdettään varten, koska häntä ei haluta ottaa töihin huumausainerikoksen takia.

"Toivon, ettei kukaan täällä saannut minusta jotenkin ''hölmön'' leimaa, koska omasta mielestä annoin rakentavahkoa palautetta, ja haluan vain ihmisten ajattelevan vähän niin hyviä kuin huonojakin puolia!"

Ei toki, pointtisi oli todella hyvä. :)

Kommentoi adressia