Lisää ydinvoimaa ja uraaniteollisuutta Suomeen!

Marko Mäkinen
Jyväskylä

/ #5

17.04.2007 18:06

Veronica Heikkilä on hieman hakuteillä kommenttinsa kanssa: ainoa saaste mitä ydinvoimala tuottaa, on ydinjäte. Niin linnut kuin mitkään muutkaan eläimet ei siitä kärsi, jos sitä käsitellään huolella.

Mutta kun puhutaan kustannuksista, harva muistaa lisätä laskelmiin myös sen, että ydinsaasteen loppusijoittaminen ei todellakaan ole mitään ilmaista. Siihen hintaan millä se upotetaan maahan, sen voisi ampua raketilla aurinkoon.

Ja vaikka se ydinjäte haudataan kuinka tuonne syvälle maahan, niin se ei takaa sitä että siitä ei ole harmia sen jälkeen. Mikäli tekniikka, tieto ja taito ei ole yllättäen kehittynyt parin vuoden sisällä hurjasti asian saralla, ei ole 100% varmaa tapaa säilöä ydinjätettä niin, että siitä ei olisi enää koskaan mitään haittaa.

Kallioon kolon louhiminen huisin syvälle ja betonilla vuoraus voi kuulostaa äkkiseltään täysin turvalliselta, mutta "umpikalliossakin" on halkeamia, josta vesi pääsee virtaamaan. Ja tämä betonivuoraus kun kuluu puhki, tai halkeaa, niin se vesi sitten voikin kuljettaa sitä säteilyä ihan maanpinnalle asti.


Ydinvoima on erittäin kallista, epävarmaa ja saastuttavaa.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Luotatko nykyhallituksen kykyyn ratkaista maan talousongelmat?