Kristitty ei tuomitse rakkautta: homokielteisyys ei kuulu kirkkoon

kirkon ulkopuolella ihmettelevä
Vieras

/ #11 Re: Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei?

21.10.2010 22:31

#9: Vieras - Re: Onko raamattu pyhä kirja vai ei? 

Moni on varmasti lukenut, sitä en kiistä, vaikkakin suurin osa ei ole. Monilla on myös varmasti omat perustellut uskomuksensa, mikäs siinä, uskokoon kukin miten tahtoo. Kysymys on siitä, miten uskomukset perustellaan. Homoseksuaalien hyväksymistä tasaveroisina ei ole mahdotonta puolustella raamatulla, mutta se on huomattavasti vaikeampaa kuin lukea raamattua kuten fundamentalistit ja päätyä heidän ahdasmieliseen näkemykseensä.

Pääpointtini kiteytyy tässä: miksi kukaan homot hyväksyvä haluaa kuulua järjestöön, joka pitää pyhimpänä totuuden lähteenä sellaista kirjaa, joka sallii myös homovastaiset tulkinnat?

Raamattu on kuitenkin edelleen luterilaiselle kirkolle pyhä kirja, josta haetaan neuvoa siihen, miten itsen ja muiden pitäisi elää. Sitä saa ja pitääkin tulkita luterilaisen käsityksen mukaan henkilökohtaisesti pohtien, tarkastellen ja sangen vapaasti. Mitä tästä sitten seuraa, jos raamattua lukeva tulee siihen johtopäätelmään, että homous on kauhistus, kuten siellä kirjaimellisesti lukee? Onko tällainen tulkinta sitten kiellettyä? Miksi kukaan haluaisi olla osana tällaista kerhoa, joka sallii vuosituhansia vanhat ahdasmielisyydet ja barbarismit?

Todellinen homojen puolestapuhuja ei voi järjellä perustellen kuulua kirkkoon, joka perustaa oppinsa raamattuun. Toisaalta, mitään järkeä koko hommassa ei ole koskaan ollutkaan.