Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!


Vieras

/ #1762 Erkki Tuomiojan vastaus Starczewskille. Lähetetty: 6. marraskuuta 2011 9:48

14.02.2012 02:04




Erkki Tuomiojan vastaus Starczewskille



Lähettäjä: Erkki Tuomioja [mailto:erkkituomioja@hotmail.com]


Lähetetty: 6. marraskuuta 2011 9:48


Vastaanottaja: juhani.starczewski@elisanet.fi


Aihe: RE: Lähetän ensimmäisen 1.000 ihmisen nimet, jotka edelleen odottavat, että perutte lausuntonne ja pyydätte anteeksi Israelilta!





Minä puolestani odotan että lähetätte kaikille allekirjoittajille Teille lähettämäni vastauksen.
Erkki Tuomioja

--------------------------------------------------------------------

Tässä ulkoministerin vastaus:

Lähettäjä: Erkki Tuomioja [mailto:erkkituomioja@hotmail.com]
Lähetetty: 4. marraskuuta 2011 7:39
Vastaanottaja: Juhani Starczewski
Kopio: adressin etusivulla olevat henkilöt
Aihe: RE: Arvoisa ulkoministeri Erkki Tuomioja!

Hyvä Juhani Starczewski ja muut allekirjoittaneet,



Kiitän viestistänne. Ymmärtäisin hyvin huolenne, jos olisin todella sanonut sellaista mihin viestissänne esitätte. Liitän tähän alle kirjoitukseni kotisivullani josta selviää se mitä olen ja mitä en ole sanonut. On mahdollista että tästäkin voi joku olla eri mieltä mutta se kuuluu jo normaalin poliittisen erimielisyyden piiriin, olkoon että asia on tavanomaista vakavampi moneen suuntaan.


En ole muutoin sanonut niinkään, että Israelin ulkoministeriöstä olisi lähtenyt roskapostia.

Tapausten kulku oli tällainen:

Suomen kaasutunnistinten koe-erää koskeneen vientikieltopäätöksen jälkeen sähköpostini alkoi täyttyä sävyltään pääosin hyvin asiattomilla ja nimittelevillä viesteillä. Sitten sain eräältä itsensä esitelleeltä henkilöltä viestin, jossa oli liitteenä erään Israelin ulkoministerön palveluksessa olleen miniteriön sähköpostista hänelle lähetetty viesti, jossa kehotettiin vastaanottajaa lähettämään minun sähköpostiini vastalauseviestejä.

En väitä enkä epäile että kyseinen henkilö olisi tehnyt näin millään tavoin virkansa puolesta.

Kun minulla sattui olemaan pian tämän tiedon saatuani tapaaminen Israelin ulkoministeri Tsipi Livnin kanssa pyysin ensin tavata kahden kesken, jolloin näytin hänelle kopion viestistä ja esitin ihmettelyni siitä että hänen ministeriönsä virkamies lähettää ministeriönsä sähköpostista tällaisia viestejä. Tämän jälkeen viestin määrä alkoi vähetä ja kohta ehtyä.




Itse toivon mahdollisuutta jatkaa asiallista keskustelua myös Israelin ystävien kanssa lähtien siitä, että meidän kaikkien yhteinen tavoite ja hartain toive on kestävän ja oikeudenmukaisen rauhan saaminen Lähi-itään, joka takaa sekä Israelin turvallisuuden että palestiinalaisten oikeudet kahden keskenään sovussa elävän valtion mallin mukaisesti.



kunnioittavin terveisin

Erkki Tuomioja



Kirjoitus Tuomiojan kotisivulla siitä, mitä hän on oikeasti sanonut:

Erkki Tuomioja:

"Apartheid ei ole oikeutettu eikä kestävä

Vanha sääntö on, että sanoo Lähi-idästä mitä tahansa niin sitä käytetään aina myös oikeasta yhteydestä irrotettuna.

Näin myös viime tiistain Palestiinan tilannetta käsitelleessä erinomaisessa keskustelutilaisuudessa käyttämääni puheenvuoroa Israelista ja apartheidista.

Israel sinänsä ei ole apartheid-valtio, vaan demokratia, jossa myös Israelin kansalaisuuden omaavalla palestiinalaisväestöllä ovat esim. vaalien suhteen samat oikeudet kuin muullakin väestöllä.

Israel on kuitenkin vuoden 1967 sodan jälkeen miehittänyt palestiinalaisten asuttamat Länsirannan ja Gazan alueet ja rakentanut Länsirannalle edelleenkin laajennettavia kansainvälisen oikeuden mukaan laittomia siirtokuntia.

Israel ja palestiinalaiset ovat sitoutuneet rauhansuunnitelmaan ja kahden rinnakkain ja rauhassa elävän valtion, Israelin ja Palestiinan perustamiseen, jonka pohjana ovat vuoden 1967 rajat yhdessä sovituin muutoksin.

Tämänhetkinen tilanne kuitenkin on, että aika kahden valtion mallin toteuttamiselle käy vähiin, kun siirtokuntia laajennetaan ja rauhanneuvotteluja ei käydä.

JOS kahden valtion mallia ei toteuteta jää jäljelle aprtheidia muistuttava miehityshallinto, eikä tämä ole sen enempää oikeutettua kuin kestävää. Tämän saman ovat todenneet niin Ehud Barak kuin monet muutkin tilanteesta huolestuneet israelilaispoliitikot. Tämä oli se yhteys, jossa minäkin tätä käsitettä käytin." 1.11.2011

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…