Pro Kirkkoharju

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

/ #135 Kirkkoharjun säilyttäminen ensisijaista

02.11.2010 09:49

Ei maanvaihto niin hankalaa ole etteikö molempien osapuolten hyvällä tahdolla säilyttää Kirkkoharju sopiva alue tai alueet löytyisi. Voihan vaihtomaan antaa esim. niinkin, että osa lukiolta, osa Tarpilasta ja osa Pikonkankaalta tulevan Valimon alueelta. Kunta on näissä tottunut neuvottelija. Kirkkoharjua paremmasta sijainnista vähennetään ja huonommasta sijainnista lisätään vaihdettavaa alaa. Koskaan maanvaihdossa ei päästä eurolleen tarkkaan hintaan (+/- 10% tarkkuuteen on varmaan aika helppo alan ammattilaisten päästä), mutta silti sitä kovasti tehdään. Miksi? Koska sillä on niin paljon aiemmin mainittuja etuja.

Kirkkoharjun pohjoisrinnettä ei todellakaan pidä asemakaavoittaa, koska se on askel kohti ao. harjualueen tuhoamista rakentamalla. Vaihto osayleiskaavaan merkinnäksi VL on harjun suojelun kannalta se oikea ratkaisu.

Kovin on hiihtoa vähättelevät kommentit 133 ja 134 yllä. Jokainen hiihdon harrastaja tietää, että asutus aivan latujen vieressä pilaa ladut joka talvi ja saa paljon riitoja aikaiseksi. Ja nyt kyseessä on kunnan valaistu päähiihtoreitti Näkötornilta Kyötikkälään! Tällaisia hoidettuja hiihtoreittejä Kangasalla on muihin kuntiin verrattuna todella vähän.

Jos harjun suojelu jää Pro Kirkkoharjun nettiadressin uskottavuudesta kiinni, niin siihen ollaan jo aikaa sitten varauduttu hakemaan kynällä tehtävät allekirjoitukset. Nettiadressissa on jo nyt yli 1300 nimeä: ilmiselvästi ihmiset ottavat Kirkkoharjun säästämiseen on tähtäävät toimenpiteet tosissaan! Hienoa. Laittakaa vaan kaikki tätäkin palstaa lukevat nimenne mukaan.

On muuten upeaa, että tällä palstalla Kirkkoharjun suojeluasiaa käsitellään näin aktiivisesti, myös harjun tuhoamista kannattavien puolelta. Se on todellista demokratiaa, tuo asialle lisää julkisuutta ja aivan selvästi myös lisää allekirjoittajia.