Adressi Koulukiusaamista Vastaan

susanne viinamäki
Adressin tekijä

/ #21 Koulukiusaamisen vastainen ohjelma valmisteilla

09.05.2007 20:52

30.08.2006
Opetusministeriö ja Turun yliopiston psykologian laitos ja Oppimistutkimuksen keskus allekirjoittivat keskiviikkona sopimuksen koulukiusaamisen vastaisen KiVa Koulu -ohjelman kehittämisestä.

Kiusattujen lasten ja nuorten määrä ei ole vähentynyt viimeisten kymmenen vuoden aikana. Jatkuvan kiusaamisen kohteeksi joutuu noin 5-10 % suomalaisista peruskoululaisista. Opetusministeri Antti Kalliomäki sanoi tilaisuudessa olevansa iloinen siitä, että nyt liikkeelle saatetun kehittämistyön tuloksena koulukiusaamisen vastainen toiminta on tulevaisuudessa luonnollinen asia jokaista kouluyhteisöä.

Opetusministeriön rahoittaman koulukiusaamisen vastaisen KiVa Koulu -ohjelman kehittäminen alkaa Turun yliopiston psykologian laitoksen ja Oppimistutkimuksen keskuksen yhteistyönä. Vahvasti tutkimustietoon perustuva ohjelma on suomalainen innovaatio, joka tulee tarjoamaan työkaluja kiusaamisen vähentämiseen ja ennaltaehkäisemiseen. Ohjelma suunnataan niin opettajille, oppilaille kuin vanhemmillekin. Se tulee sisältämään toimenpiteet luokka-asteille 1.-3., 4.-6. ja 7.-9. suomen- ja ruotsinkielisinä.

Tämän tekstin voit lukea kokonaan sivuilta:
http://spektri.oph.fi/txtSubPage.asp?path=580,645,57786