Pro Kirkkoharju

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

/ #146 Kirkkoharju on säästämisen arvoinen

03.11.2010 11:26

On aika erikoista, jos Pro Kirkkoharju ei saisi yllä olevan mielipiteen mukaisesti kannattaa harjun ja luonnon suojelua omalla nettiadressipalstallaan. Se mikä on ylisanaa ja mikä ei, on aina määrittelykysymys. Mielestäni harju ja sen luonto tuhotaan tai tuhoutuu, jos tilalle tulee 10 kerrostaloa. Kutsun sitä myös harjun pilaamiseksi. Kerrostalojen kannattajat tuntuvat tätä vähättelevän.

Kirkkoharjun suojelun vastustajia näyttää ainakin tällä nettipalstalla olevan kovin vähän. Jos heitä on enemmän, he voisivat perustaa oman nettiadressin harjun rakentamisen puolesta. Monikohan sinne haluaisi kirjoittaa omalla nimellään? Ja kuinka pitkä lista siitä tulisi? Siinä nähtäisiin harjun säästäjien ja sitä vastustavien todellinen suhde, varsinkin jos nimille haettaisiin lopuksi kynällä allekirjoitukset. Sama voitaisiin tehdä virallisemminkin esim. kuntaäänestyksellä.

Jos jonkun mielestä harjun säästämistä kannattavat jankkaavat, niin saman tekee tällä palstalla, ylisanoja käyttäen, myös vastapuoli. Toistamiseen jankataan, että "maanvaihto ei tule kysymykseen" ilman, että väitteelle olisi mitään kunnon perusteluja esim. jonkun todellisen päättäjän eli valtuuston jäsenen tai kunnanjohtajan lausumana. Maanvaihto on varsin järkevä tapa toimia, joten toistetaan se taas tässä uudelleen (etenkin kun vastapuolikin toistaa jatkuvasti omaa näkemystään sen mahdottomuudesta).

Ylireagointia on myös viitata siihen, että mukamas kunnallisvero nousisi, jos Kirkkoharjun pohjoisrinne säästettäisiin. Ei tämä nyt sentään niin suuren luokan asia ole! Tietääkseni ei uimahallinkaan rakentaminen (12-13 miljoonaa)johtanut kunnallisveron nostoon. Se mihin kunnan eri kustannuksia ja menoja saa verrata ja mihin ei, on kai jokaisen oma asia niin kauan kuin pysyy totuudessa ja tehdyt hinta-arviot ovat edes oikeassa suuruusluokassa. Muut voivat sitten aina myös korjata väärät arviot oikeiksi. Ei kai niinkään voi olla, että jotkut kunnan menot ovat tabuja, josta kuntalaiset eivät saa puhua ja vain tietyt hankkeet ja niiden kustannukset ovat sallittuja keskustelun aiheita.

On aika sinisilmäistä väittää, että kenelläkään ei olisi asiassa omia taloudellisia intressejä pelissä, vaan kaikki rakentamisen kannattajat olisivat esim. tällä palstalla vain huolissaan kunnan taloudesta. Jokainen voi itse kukin mielessään miettiä, kuka ja mitkä tahot hyötyvät, jos Kirkkoharjua aletaan rakentaa. Ja taas jankataan: Pro Kirkkoharju ei halua estää kunnassa tapahtuvaa järkevää rakennustoimintaa, mutta se tulee osoittaa muualle kuin kuntamme ainutlaatuiseen maamerkkiin eli Kirkkoharjuun.

Kunnanvaltuutetut ovat koko ajan olleet varsin hyvin informoituja Kirkkoharjun suojelun tarpeesta ja ovat sitä jatkossakin. He tietävät hyvin tarkkaan, kuinka valtavan kannatuksen Kirkkoharjun suojelu on jo nyt saanut. Puolueet ilmoittavat, että he haluavat kuunnella kuntalaisia ja pyytävät jatkuvasti kuntalaisia olemaan aktiivisia ja olemaan heihin yhteydessä. Nyt heihin on aidosti otettu yhteyttä. Pallo on vähitellen siirtymässä kuntamme valtuutetuille.