Vastustamme Hämeen rykmentin lakkauttamista

Onko järkee vai ei?

/ #149 Re: Ei mitään järkeä

21.02.2012 09:26

#148: - Ei mitään järkeä

Tässä ei tunnu olevan mitää järkeä ollenkaan.

Useammalata kapiaiselta, viestirykmentistä ja parolasta, olen saanut kuulla ihmettelyjä siitä, että mihin "ne tulijat oikein laitetaan?"

Panssariprikaatiin ollaan siirtämässä Riihimäeltä viestirykmentin joukkoja ja Lahdesta varusmiessoittokunta > eivät mahdu. Panssarisoittokunnalta ei kuulemaan mukaan ole jäämässä tyhjäksi sellaisia tiloja, joita varusmiessoittokunta tarvitsee ja jotka lahdessa soitto-opetusta ja harjoittelua varten ovat olemassa.

Jos viestirykmentin väki ei mahdu Parolaan niin ne varmaan jäävät Riihimäelle eikä sieltä vapaudu riittävästi tiloja sinne kaavaillulle porukalle, jota ollaan kasaamassa sinne vähän sieltä sun täältä!

Huoltokoululle ja lääkintäkoululle on vuosien varrella fiksattu Lahteen toimintaa sopivat tilat ja nyt porukka siirtyy varuskuntaan, jossa tilat on tehty viestikoulutusta varten. Mitähän tilojen kunnostus ja maksaa? Varuskunnat ovat saman ikäisiä eikä viestirykmentissä  peruskorjauksia ole tehty sen enempää kuin Hennalassakaan.

Urheilukoulu kasattiin Lahteen juuri Santahaminasta ja Kajaanista aikanaan, että koulutus saadaan keskitettyä ja osaava henkilökunta yhdelle paikkakunnalle tehokkaampaan käyttöön. Puhumattakaan siitä, että Lahden alueella on kahden urheiluopiston palvelut käytettävissä ja MM-tason harjoittelumaastot talviurheilijoille. Nyt sitten ollaan hajoittamassa ja hävittämässä tämä keskitetty osaaminen. Ei varmaankaan ole urheilijoiden harjoittelussa ja valmentautumisessa niin paljoa eroa, että pitää tehdä eroa kesä/talviuorheilijalle. Ainoa mikä eroaa on kilpailukausi. Nuorta urheilijaa ei ainakaan hyödytä pohjoisuomesta keskellä viikkoa tehtävät pitkät pelimatkat etelää kohti.

Hämeenrykmentin varusmieskoulutuksesta joukkotuotannon näkökulmalta on sanottu, että sen voi tehdä muuallakin. Niin varmaan voi. Ehkäpä Lahteen kannattaisi siirtää vaikkapa pioneeri ja suojelukoulu, jonka muuttomatka Lappeenrantaan, jossa  muuttajia odottaa samanikäiset ja kuntoiset kasarmit kuin Lahdessa, lyhenisi. Näin saataisiin lisää erikoistuvaa koulutusta hennalaan ja suojelukoulutuksella olisi varmasti yhteyttä lääkintäalan koulutukseen ja eikös padasjoella, rykmentin harjoitusalueen, yhteydessä ole pelastusalan kurssi- ja leirikeskus, Palotarus. Eli yhteistyötä sinnekin suuntaan löytyis varmasti.