Adressi Päivi Räsäsen ministerinviran puolesta


Vieras

/ #142

23.02.2012 19:13

Voivoi.

Luuletteko, sekä Räsänen että Räsäsen kannattajat, että yökerhojen aukioloaikoja lyhentämällä alkoholiongelmaisia autetaan tai poliisin työtä helpotetaan? Räsäsen esittämät muutokset olisivat sekä poliisille että baarityöntekijöille karhunpalvelus eivätkä vähentäisi alkoholismia millään lailla.

Ensinnäkin yökerhot ovat sen verran kalliita illanviettopaikkoja, ettei sinne ne "viinaongelmaisimmat" edes lähde. Ja mitä me muut normaalit työssäkäyvät ja yhteiskuntavastuumme kantavat, normaalit asiakkaat tekisimme? Emme ainakaan menisi nukkumaan.

Miten ihmeessä ihmiset eivät ymmärrä, että se baarikansa siirtyy kello kahden jälkeen koteihin juomaan ja pitämään porukalla jatkoja? Välttämättä ei viitsitä enää edes parin tunnin takia lähteä baariin, vaan kutsutaan kaverit koko illaksi kotiin. Kesällä taas ollaan ulkona puistoissa tai muilla julkisilla paikoilla, kun ei siihen aikaan vielä kotiinkaan haluta lähteä.

Ihmisethän nimenomaan haluavat tutustua toisiinsa yökerhoissa, tapahtumissa tmv. Jollei sellaista mahdollisuutta tarjota, tutustutaan sitten ”pussikaljan” merkeissä ulkopuolella, ei ”ihmeraitistuta”. Luuletteko, ettei poliisien työmäärä tästä päinvastoin LISÄÄNNY?

Samaan aikaan ravintolatyöntekijät menettävät kahden tunnin palkkansa yölisineen. Siihen ei auta edes aukioloaikojen aikaistaminen, sillä kyse on YÖlisistä.

Räsänen on vieraantunut niin pahasti normaalista yhteiskunnasta, etten toivo hänenlaisensa päättävän yhdestäkään minuun liittyvästä asiasta. Varsinkin, kun hänen perustelunsa ovat niin avuttomia ja täynnä olettamuksia, jopa virheitä, ettei ministeritason henkilölle pitäisi tuollaisia juolahtaa mieleenkään. Pahempaa vielä, että sanoo niitä ääneen. Siinä menee ainakin minulla se viimeinenkin uskottavuus henkilöön, jos sellaista häntä koskaan on ollutkaan.