Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Ilkka Kapraali
Vieras

/ #66 Vielä muutama kommentti

21.11.2010 03:24

Ajattelin jo, että en enää kirjoita tälle palstalle, kun alkaa tuntua siltä, että monen kirjoittajan mielestä koko jutun pääkonna olenkin minä. Siksi kerran vielä: olin AINOA, joka olisi halunnut sairaankuljetuksen järjestettäväksi kaupungin OMANA TOIMINTANA! Taisin kuitenkin olla "väärän" puolueen mies olemaan tuota mieltä. Kaikesta huolimatta vielä muutama kommentti.

Matti Suopajärvi myöntää (#52), että jotkin hänenkin ajatuksistaan ovat spekulointia. Onneksi ainakin Matti näyttää ymmärtävän, että spekulointeja ovat myös monet minun ajatukseni, ja niissä ajatuksissa olen yrittänyt miettiä, pohtia ja spekuloida, millainen realismi on olemassa saada päätös puretuksi. En ole lakimies, mutta sen verran tunnen oikeuskäytäntöjä, että arvelut, olettamukset yms. eivät riitä, jos asiassa joudutaan raastupaan. Pitää siis olla faktoja, ja ne ovat valitettavan vähissä. Ja senkin uskon (huom! uskon! siis spekuloin), että tehdyn päätöksen voi muuttaa ilman käräjöintiä vain, mikäli MedGroup siihen suostuu, ja siihen en usko (taas spekulointia!). Näitä spekulaointeja olen esittänyt, koska en ole halunnut herättää porukoissa ainakaan epärealistisia kuvitelmia, että päätös on noin vain helposti muutettavissa.

Kirjoittaja #56 esittää, että "tee valitus hallintosäännön rikkomisesta". Matti Suopajärven mukaan sellainen on jo tehty hallinto-oikeuteen. Tuostakin sanon edelleen, että senkään kortin todistusvoimaan en kauheasti usko, mutta hyvä, että tulee testatuksi ja toivottavasti tuottaa tuloksen.
Sama kirjoittaja jatkaa: "Asettakaa työryhmä laskemaan oman toiminnan kannattavuus." Se on laskettu v. 2007, jolloin tulos oli selkeä: oma toiminta huomattavasti halvempi kuin SPR:n. Laskelmat päivitettiin tänä keväänä ja tulos oli sama, sanonpa nyt toisinpäin: SPR:n tuottama palvelu huomattavasti kalliimpaa kuin omana tuotettu. Se olikin yksi syy, miksi olin omaan toimintaan siirtymisen kannalla. Pitää kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, että MedGroupin tarjous oli sitten vielä omaakin toimintaa halvempi.
#56 toteaa vielä, että "Tämä on tahtokysymys, ei tässä mitään juridista ongelmaa ole." Kunpa olisikin niin! Minä en kyllä uskalla olla asiasta yhtä varma, vaikka tuota mieltä näyttää myös torniolainen kansantuomioistuin olevan tähän memnnessä 1348 äänen voimalla. Olen vain oppinut vuosien varrella, että valitettavasti läheskään aina se, mikä vaikuttaa oikeudenmukaiselta, ei olekaan lain mukaista.

Juolahtipa mieleen sellainenkin, että miltähän tämä helkkarinmoinen tulevan toiminnan haukkuminen mahtaa tuntua niistä seitsemästä (vai montako heitä on?) SPR:n palveluksessa olevasta, jotka on hyväksytty siihen ensi vuoden "rupusakkijoukkoon", josta ei ole kerta kaikkiaan mihinkään. Kirjoittelusta on nimittäin voinut päätellä, että huonoimmat on valittu.

Lopuksi haluan sanoa kirjoittajalle #46, että en todellakaan ole enää mikään nuori ja sehän voi olla "soronoo" minä hetkenä hyvänsä. Lupaan kuitenkin tässä julkisesti, että en tule syyttämään kuolemastani Tornion ensihoitaja-sairaankuljettajia. Opettamiseen en halunnut enää keskittyä, koska saavutin säädetyn eläkeiän. Olen koko kunnallispoliittisen urani ajan puhunut siitä, kuinka nuorille pitää antaa mahdollisuus. Omalta osaltani toteutin tuota filosofiaa jäämällä elkkeelle heti, kun se oli mahdollista. Ammattitaitoni uskon kuitenkin olevan vielä kuta kuinkin tallella. Siksi lupaankin antaa sinulle yksityisopetusta luetun ymmärtämisessä, sillä kirjoituksestasi päätellen se on sinulta pahasti hukassa. Ota yhteyttä, niin sovitaan aika!Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko lakko-oikeutta rajoittaa?