Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Matti Suopajärvi
Vieras

/ #143 Avoin kirje Kaisu Norrkniivilälle

23.11.2010 09:31

Lounais-Lapin 22.11.2011 ensihoitoa koskevan jutun ja Kaisu Norrkniivilän kommenttien johdosta laitoin ko. jutun keskusteluosioon muutaman lisäkysymyksen, joihin toivon perusturvajohtajan vastaavan. Linkki juttuun alla:

http://www.lounaislappi.fi/uutiset/ykkosjuttu/ensihoitajien-hatahuuto

----------------

Pyydän sinulta vastauksia muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen:

1.) Kuka on nimennyt tuon (kilpailutus)työryhmän jonka yllä mainitset ja kerro mikä on työryhmän nimi?

1 b.) Jos vastauksesi on kaupunginhallitus, mistä löytyy tieto työryhmän tehtävistä ja tavoitteista. Siteeraatko ne tähän? Tornion kaupungin hallintosäännön 14 §:n mukaan asettaessaan toimikunnan kaupunginhallituksen on määriteltävä toimikunnan tavoitteet ja tehtävät. Minä en niitä ole pyynnöistäni huolimatta saanut nähtäväksi, koska niitä ei ole.

2a.) Miten kuntalainen olisi voinut tietää että ensihoitopalveluja ollaan kilpailuttamassa tai kilpailutusta suunnittelemassa ennenkuin tarjouspyyntö julkaistiin HILMA-järjestelmässä?

3.) Useassa kunnassa kilpailutusta on siirretty ja jatkettu vanhoja sairaankuljetussopimuksia, koska toiminta siirtyy 2013 sairaanhoitopiirin hoidettavaksi. Miksei meillä, vaikka sitä kunta-aloitteessamme ehdotimme?

4.) Kerro yksi kunta joka on joutunut vaikeuksiin jättäessään ensihoitopalvelut kilpailuttamatta, jos se on perustellut kilpailuttamattajättämisen sillä että toiminta siirtyy sairaanhoitopiireille. Millaisen sanktion ko. kuvitteellinen kunta sai?

5.) Miksei kilpailutusta järjestetty liikkeenluovutusperusteella, jolloin olisi varmistettu vanhojen työntekijöiden siirtyminen uudelle työnantajalle?

6.) Ketä ensihoidon asiantuntijaa käytettiin kilpailutustyöryhmän asiantuntijana? Mitä kokemusta hänellä on ensihoidosta?

7. Tullaanko uusille ensihoitajille asettamaan mitään muita kriteereitä, koskien aiempaa kokemusta alalta, kuin mitä tarjouspyynnössä lukee? Tähän voit vastata erittäin vapaamuotoisesti, kunhan vastaus on selkeä.

8.) Olen kuullut erään terveyspuolen johtohenkilön sanoneen että kilpailutus hoidettiin loppuvaiheessa nopeasti sen vuoksi ettei asiasta olisi syntynyt julkista meteliä. Minusta tämä nyt syntynyt julkinen meteli olisi pitänyt metelöidä julkisesti kilpailutuksen alkuvaiheessa. Julkista meteliä minä kutsun demokratiaksi. Millä nimellä sinä...?

terveisin: matti

Laitan tämän sivun www-osoitteen sähköpostiisi jotta löydät paikalle vastaamaan.

Terveisin:
Matti Suopajärvi
Luottamusmies
SPR Lapin Piiri
Särkinäräntie 324
95410 TORNIO
+358400347997
matti.suopajarvi@gmail.com

Kommentoi adressia